S-profil efter hykler-kritik: Komikere kan slippe af sted med nonsens
Socialdemokraterne er overhovedet ikke på samme hold som Venstre, når det kommer til behandling af svage ledige, siger Leif Lahn Jensen. Foto: Nikolai Linares/Scanpix
- Jeg vil til enhver tid kæmpe imod nogen, som bare tror, at folk kommer mere i arbejde, hvis de bliver fattige, siger Leif Lahn Jensen.

Skudt helt forbi.

Sådan kan svaret fra Leif Lahn Jensen, Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, opsummeres efter kontant kritik fra Per Helge Sørensen.

Komikeren, der har en fortid som embedsmand, kalder i et interview med Avisen.dk Socialdemokratiet hykleriske, når det kommer til behandlingen af de svageste ledige. Per Helge Sørensen mener, at Socialdemokratiet puster sig op om nogle små sager, men i virkeligheden er på samme hold som venstre.

Du kan læse hele interviewet med Per Helge Sørensen her.

Avisen.dk har talt med Leif Lahn Jensen for at få et svar på den kritik.

Er I hykleriske, når I lader Venstre tage skraldet for beskæftigelsesindsatsen, når I selv står bag førtidspensionsreformen? 

- Overhovedet ikke. Den røde tråd i alle vores reformer var, at vi skulle give den enkelte en indsats. Hovedessensen var, at kommunerne skulle hjælpe det enkelte menneske. Denne her regering har gjort det modsatte. 

Er I grundlæggende på samme hold som Venstre?

- På ingen måde. Der er kæmpe stor forskel. Hvis mennesker er syge eller har sociale problemer, så de ikke kan bide sig fast på arbejdsmarkedet, løser man ikke de problemer ved at gøre dem fattige. Og det var forskellen på de reformer, vi lavede dengang, og så det, regeringen gør nu. 

Per Helge Sørensen er skeptisk over for, at man ruller den ene reform ud efter den anden, fordi det ikke nødvendigvis gør tingene bedre. Har han ret i det?  

- Hvis han virkelig mener, at et menneske har det bedst af at være på førtidspension, har han ret. Men jeg køber simpelthen ikke den der med, at alt var godt før i tiden, for der kunne de bare komme på førtidspension. Jeg tror i bund og grund ikke på, at et menneske har bedst af at være på førtidspension. 

Har Per Helge Sørensen en pointe i, at det bliver en lille smule skingert, når I kritiserer kontanthjælpsloftet, mens I selv har rullet hele førtidspensionsreformen ud?   

- I mit næste liv vil jeg hellere være komiker end politiker, for de kan sige alt muligt nonsens uden at stå til ansvar. Det kan godt være, han synes det, men jeg har det bare sådan, at jeg vil til enhver tid kæmpe imod nogen, som bare tror, at folk kommer mere i arbejde, hvis de bliver fattige, siger Leif Lahn Jensen.