S: Milliardstort hul i V-udspil
Der er et underskud på en halv milliard kroner i Venstres finanslovsudspil "Færre afgifter. Flere arbejdspladser", mener Socialdemokraterne. Foto: DRESLING, JENS / POLFOTO
Socialdemokraterne angriber Venstre for at have et milliardstort hul i sit finanslovudspil. Venstre afviser.

Der er lagt op til et drabeligt slag om erhvervsstøtteordningerne, når Folketinget torsdag går i gang med at behandle regeringens finanslovforslag, der lægger op til noget nær nulvækst i det offentlige forbrug.

Allerede inden førstebehandlingen beskylder Socialdemokraterne nu Venstre for at have et milliard stort hul i partiets udspil til finansloven.

Ifølge Socialdemokraterne er der blodrøde tal på bundlinjen af det store oppositionspartis udspil, fordi Venstre har proklameret, at man vil spare en halv milliard på erhvervsstøtten.

Men da regeringens eget finanslovforslag lægger op til at save to milliarder kroner af ordningerne, så mangler Venstre altså på den gode side af en milliard i sit regnestykke, før pengene passer, lyder argumentationen.

- Jeg må konstatere, at det endnu engang er en milliardstor regnefejl i et politisk udspil fra Venstre, siger Socialdemokraternes finansordfører, John Dyrby Paulsen.

- Partiet har meldt klart ud, at de ikke vil acceptere vores besparelser på erhvervsstøtten, men de anviser ikke, hvad der så skal dække det hul, siger han.

Men Socialdemokraterne har sat kikkerten for det blinde øje, påpeger Venstre:

- Vi synes, det er en rigtig god idé at sanere erhvervsstøtten. Til forskel fra regeringen mener vi bare, at pengene skal gå til at lempe vilkårene for erhvervslivet i stedet for offentligt forbrug, siger partiets finansordfører, Torsten Schack Pedersen.

Han understreger, at ikke alene vil Venstre finde de to milliarder kroner på erhvervsstøtten, som regeringen vil. Man vil finde to en halv milliard.

Men hvordan, Venstre vil finde de mange penge, står fortsat hen i det uvisse:

- Det har vi ikke lagt os fast på. Det må vi jo tage, hvis regeringen vil tage imod vores tilbud om at forhandle om en fuldt finansieret erhvervsskattepakke, siger han.