S kræver seler i børnehavebusser

Efter tirsdagen store trafikulykke, hvor 41 børn kom til skade, vil socialdemokraternes ordfører for området nu have skærpet reglerne.
Børn skal fastspændes i busserne.
Børn skal fastspændes i busserne. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Det vækker undren, at det er lovligt at køre og fragte skole- og børnehavebørn rundt i busser, uden de skal have en sikkerhedsele på.

Det er kommet frem oven på den omfattende ulykke i går, hvor 41 børnehavebørn endte i en busulykke i Nordsjælland. Det skriver Radio24syv.

Her var der seler - og det gjorde, at få kom alvorligt til skade.

Men ikke alle kommuner kræver af busselskaberne at der er seler i busserne - og det bør ændres, mener Socialdemokraternes Jan Johansen.

"Jeg synes, man skal appellere til kommunerne om, at de i første omgang skal slå fast, at der skal køres med sikkerhedsseler i skole- og børnehavebusser," siger trafiksikkerhedsordføreren for regeringspartiet til Newspaq.

Han foreslår, at kommunerne næste gang de udfærdiger udbudsmateriale skal skrive, at alle busser til transport af børn skal benytte sikkerhedsseler.

Alle de 41 børn - med undtagelse af ét - er nu hjemme med familien igen. Føreren af den bil, som forårsagde ulykken, blev dræbt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.