VORES VALG Røde støttepartier bakker op om DF-flirt
Ingen sure miner fra R og EL over uventet SF-DF-flirt. Foto: DRESLING, JENS / POLFOTO
Det er ikke muligt at finde sprækker i rød blok, selv om Villy Søvndal har indbudt Pia Kjærsgaard til samarbejde.

Der er ingen ko på isen, når Villy Søvndal i dag byder Pia Kjærsgaard (DF) op til dans om bl.a. ældrecheck og dagpenge.

Det mener De Radikale og Enhedslisten, som ellers risikerer at miste indflydelse, hvis det umage makkerskab bliver ført ud livet.

"Hvis Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt skulle foretrække Pia Kjærsgaard i stedet for Margrethe Vestager, så kan vi ikke gøre så meget ved det. Men det jeg høre, det er, at man forsøger at skabe noget røre om efterlønsaftalen, og hvis det fører til en flirt med Pia Kjærsgaard, så er det helt okay med os," lyder det fra næstformand Morten Østergaard (R).

Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslistens politiske ordfører, føler sig heller ikke synderligt provokeret. Tværtimod oplever hun SF's oplæg som en udfordring til Dansk Folkeparti.

"Det er fint at få testet, om Pia Kjærsgaard mener noget med det, når hun siger, at det er et problem, når 20.000 står til at falde uden for dagpengesystemet. Er det bare valgflæsk, eller har hun tænkt sig at handle?," siger hun.

Morten Østergaard minder dog om, at samarbejde med DF ikke er gratis.

"Når Villy Søvndal taler om smalle forlig med Dansk Folkeparti, så vil jeg erindre om, at det har VK gjort i ti år, og de har måtte betale med en valuta, som hedder nye udlændinge stramninger," slutter han.

Reaktionerne kommer efter Villy Søvndal i dagens Jyllands-Posten inviterer DF til samarbejde på syv politikområdet.

Pia Kjærsgaard har dog modtaget invitationen med en kold skulder. Kun på ældreområdet kan det blive til samarbejde, siger hun.