Rodet vokser i Birthe Rønns ministerium

Danmark
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) (Foto: Pelle Rink/Nyhedsavisen)

Danskerne bliver vejledt, som vinden blæser, om reglerne for permanent opholdstilladselse.

Borgerne i de danske kommuner risikerer at få forkerte oplysninger, når de beder om vejledning i reglerne for permanent opholdstilladelse.

Kommunerne har nemlig ingen standardvejledning, selv om man flere gange har rykket Integrationsministeriet for vejledningen.  

 Det skriver Berlingske Tidende.

- Når vi ikke har en sådan vejledning, kan vi ikke være sikre på, at vi vejleder borgerne på den rigtige måde. Det er uheldigt, at myndighederne ikke får fastsat de nærmere regler på et område, der betyder så meget for mange folks liv, siger integrationskonsulent i Kommunernes Landsforening (KL) Mette Vinderslev til avisen.

Ifølge KL er det uklart, om man må være sygemeldt i 10, 20 eller 30 procent af tiden i et beskæftigelsestilbud og stadig få tildelt permanent opholdstilladelse.

Integrationsministeriet har ikke nogen forklaring på, hvorfor man har undladt at udarbejde vejledningen på trods af flere rykkere.

Rodet føjer sig til den allerede voksende sag mod Udlændingeservice, der systematisk har vildledt danske statsborgere, som  ønskede familiesammenføring med deres ægtefælle i Danmark. Udlændingeservice har undladt at informere om en regel, der gør det let at komme til Danmark hurtigt, hvis man blot tager nogle ugers arbejde i et andet EU-land først.

Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, er i gang med at undersøge anklagerne.

Han overvejer nu, om han vil inddrage den manglende vejledning til KL i sin undersøgelse.

faktaboks

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand