Retreat gjorde Susan til en bedre medarbejder
- Det er fint med alverdens faglige kurser, men jeg tror også på det hele mennesker. Som arbejdsplads får man stort udbytte af at medarbejderne bliver klogere på sig selv, siger Susan Thorenfeldt. Foto: Privat
39-årige Susan Thorenfeldt har lært at leve i nuet og mærke sine sanser efter et retreat i naturen med natlige bål og morgenmeditation.

- Det var fantastisk, det rykkede mig helt vildt.

Susan Thorenfeldt, administrator i en fagforening, har prøvet et retreat på egen krop, og hun er begejstret.

- Jeg slap forventningerne om at skulle stå til rådighed for andre. Jeg havde en hel weekend for mig selv og fik følelsen af at være i nuet. Et retreat er den bedste gave, man kan give sig selv, siger Susan Thorenfeldt.

Det var under en mus-samtale, at Susan Thorenfeldt forklarede chefen, at personlig udvikling stod øverst på hendes ønskeliste til efteruddannelse.

Arbejdspladsen betalte kursusgebyret, og den 39-årige mor til to teenagebørn drog af sted på retreat hos Roxana Kia, der bygger sine ture op omkring sanseoplevelser i naturen.

Opholdet bød bl.a. på morgenmeditation i bare tæer og natlige timer foran bålet. Forinden skulle deltagerne lægge mobiltelefoner og ure.

- Følelsen af at være i nuet og åbne op for mine sanser var stærk. Bare sidde på en bar plet og mærke solens varme og de tanker, der opstår, når man pludselig bare sidder for at sidde og lægger mærke til duggen på bladene eller en edderkop, der går hen ad jorden, forklarer Susan Thorenfeldt.

Hun føler, opholdet har gjort hende langt mere nærværende.

- Når jeg cykler, lægger jeg mærke til træerne og fuglene på en helt anden måde end før, og frem for at være meget målorienteret, kan jeg bedre være i processen for processens skyld, når jeg er på jobbet, siger hun.

Hun opfordrer alle arbejdsgivere og medarbejdere i at tænke retreat-ophold ind som en mulighed for efteruddannelse.

- Det er fint med alverdens faglige kurser, men jeg tror også på det hele mennesker. Som arbejdsplads får man stort udbytte af, at medarbejderne bliver klogere på sig selv.

via Listen To News