Far til kok: Amin narrede min datter
Amin Skov anklages for at have narret en kvindelig kok til at sige sit job op Foto: Nicolai Brix / POLFOTO
Amin Skov er under anklage for at have narret en ung kvindelig kok til at sige sit job op.

Glæden ved sit første job som udlært blev kort for en kok på Restaurant Vejlegården. Det fortæller faderen til en ung, kvindelige kok, der begyndte at arbejde på restauranten i Vejle i slutningen af januar i år. Det skriver Fagbladet 3F.

Allerede 5. marts måtte den 22-årige kok skrive sin egen opsigelse. Ifølge kokkens far lavede forpagteren af Vejlegården, Amin Skov, og hans nære køkkenchef en "svinestreg" ved at trække datteren ind i restaurantens baglokale og presse hende til selv at sige sit job op.

- Hun bruger et ordvalg, som hun aldrig selv ville formulere. Så derfor er jeg ikke i tvivl om - og det siger hun også - at de har stået og dikteret, hvad hun skulle skrive. Så har de bildt hende ind, at det ikke får nogen som helst konsekvenser, siger faderen Peter Christensen til Fagbladet 3F.

Kokken er nu arbejdsløs. Peter Christensen oplyser, at hun bor og søger nyt arbejde i lokalområdet og derfor ikke ønsker at stå frem. Og at han af hensyn til hendes fremtidige liv og karriere ikke ønsker, at hendes navn kommer frem.

15. februar fik den kvindelige kok en ansættelseskontrakt hos Vejlegården. Den udlærte koks arbejde var baseret på en såkaldt jobløn på 22.000 kroner om måneden uden "nogen fast timetal", viser kontrakten, som Fagbladet 3F har set.

Hendes timeseddel viser, at hun på en måned arbejdede i alt 181,5 timer. På en uge arbejdede hun alle dens syv dage - og mere end 12 timer om dagen. Vejlegården betalte 25.763 kroner i bruttoløn til den faglærte kok for de 181,5 timers arbejde, viser hendes lønseddel.

- Når du har med unge mennesker at gøre, så kan man ikke bare kan skalte og valte med deres liv, som man har lyst til. Han er jo helt klart gået over stregen, siger Peter Christensen om Amin Skov.

Forpagteren af Vejlegården bekræfter, at kokken selv skrev sin opsigelse i restauranten, mens han og køkkenchefen var til stede. Men han afviser at have begået "en svinestreg".

- På ingen måde. Jeg kan slet ikke genkende det. Sagen drejer sig reelt om, at hun ville undgå at få et par ugers karantæne i dagpengesystemet, siger forpagteren af Vejlegården.

- Det handler om en ansat, som har set sig sur på mig, siger Amin Skov.

- Det er underligt, at en far skal udtale sig for en voksen kvinde, siger han.

Er det normalt, at dine ansatte arbejder 181,5 timer på en måned?

- Nej, det er ikke normalt. Det skyldes, at de bytter vagter indbyrdes, siger Amin Skov.

Forpagteren oplyser, at Vejlegården nu har ændret systemet for at undgå, at de ansatte arbejder over 12 timer om dagen og syv dage i træk.

- I dag arbejder de ansatte kun 7 timer og 24 minutter om dagen, siger Amin Skov.

3F Vejle har på vegne af den unge, kvindelige kok rejst en faglig sag mod Restaurant Vejlegården. Kristelig Arbejdsgiverforening kræver på vegne af restauranten, at medlemsvirksomheden bliver frifundet. Sagen er endnu ikke afsluttet