Regionsråd: Redegørelse af letbane er utilstrækkelig

Aarhus Letbanes redegørelse for aflysning af letbanens åbning er langt fra i orden, mener regionsrådsformand.

Regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen er meget utilfreds med en redegørelse, som Aarhus Letbane tirsdag udsendte som følge af aflysningen af letbanens åbning 23. september.

Han mener, at redegørelsen er utilstrækkelig.

- Aarhus Letbane skal se at komme op med noget mere konkret. Og det i en fart. Alles tålmodighed er opbrugt, og det her er ikke i orden, siger han.

Derfor forventer han, at Aarhus Letbane snarest leverer en samlet plan for, hvordan togene hurtigst muligt kommer ud at køre.

Bent Hansen siger, at i stedet for at pege fingre ad hinanden skal firmaerne fokusere på at få løst de resterende problemer.

- Hvis man kan løse 57 problemer hen over en weekend, bør de også kunne løse de sidste to inden for de næste par dage, siger han.

Bent Hansen udtaler sig på vegne af Region Midtjylland, der ejer 50 procent af selskabet Aarhus Letbane I/S. Aarhus Kommune ejer de resterende 50 procent.

Når det gælder anlægsdelen for letbanens etape 1, der skulle være åbnet 23. september, ejer Region Midtjylland 12,3 procent, mens Aarhus Kommune ejer 87,7 procent.

Ifølge Bent Hansen er det Aarhus Letbane, der har det overordnede ansvar for, at letbanen kommer ud at køre.

Han mener derfor, at de har været sløsede og naive, når de har troet, at sikkerhedsemner kunne løses med dialog lige op til deadline.

Aarhus Letbane skal til at leve op til de krav, der er stillet, siger han. Ellers bliver det hurtigt meget dyrt for både region og kommune.

- Hvis det næste af letbanen ikke er klar i slutningen af november, koster det over 1 million kroner hver eneste måned. Den hænger vi på i regionen, men så må vi efterfølgende finde ud af, hvem der skal betale den regning. Det er dybt utilfredsstillende, siger han.

Aarhus Letbane har kostet 3,5 milliarder kroner at lave.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.