Regering: Der bliver ingen folkeafstemning i Catalonien
- Jeg insisterer på, at der ikke bliver en folkeafstemning 1. oktober, siger talsmand Inigo Medes de Vigo for den spanske regering om Cataloniens uafhængighedsdrømme. Foto: Enrique Calvo/Reuters
Tyskland udsender advarsel til tyske turister i Barcelona om mulige uroligheder under folkeafstemning.

Der bliver ingen folkeafstemning om Cataloniens løsrivelse på søndag, slår regeringen i Madrid meget bombastisk fast.

- Jeg insisterer på, at der ikke bliver en folkeafstemning 1. oktober, siger talsmand Inigo Medes de Vigo efter regeringens ugentlige møde.

Politiet har sendt tusindvis af betjente til regionen for at håndhæve ordren fra premierminister Mariano Rajoys regering.

Men i den nordøstlige region fastholder man, at afstemningen gennemføres.

Den regionale regering vil trodse forbud fra både regeringen i Madrid og forfatningsdomstolen, som har erklæret afstemningen ulovlig.

- Alt er parat til at åbne flere end 2000 valgsteder. Der er både stemmeurner og stemmesedler. De har alt, hvad folk skal bruge for at afgive deres stemme, siger Cataloniens leder, Carles Puigdemont.

Domstolene har beordret skoler, der benyttes som valgsteder, afspærret af politiet. Som modsvar har forældre arrangeret overnatning på skolerne i weekenden, hvor familier inviteres til middag med paella og film.

60.000 har tilmeldt sig.

Regeringen i Catalonien opfordrer folk til at møde op til fredelige masseprotester, hvis de skulle blive stoppet foran valgstederne.

Tusinder af cataloniere har demonstreret de seneste uger mod den centrale regerings forsøg på at stoppe afstemningen.

Frygten for uroligheder har fået flere lande til at advare rejsende om at være på vagt, hvis de besøger Catlonien.

Fra den danske ambassade i Madrid opfordres rejsende til helt at holde sig fra demonstrationer og større folkemængder.

- Det anbefales ligeledes, at man følger udviklingen i de lokale medier, og at man til enhver tid følger myndighedernes og politiets anvisninger, lyder opfordringen på ambassadens hjemmeside.

Også de tyske myndigheder opfordrer fredag landets borgere til at udvise forsigtighed, hvis de opholder sig i Barcelona og omegn søndag. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det kan komme til store demonstrationer, lyder advarslen fra Berlin.

- En optrapning kan ikke udelukkes, hedder det.

/ritzau/Reuters