Rapport: De fleste har slået deres børn
Børnene lider under volden. Foto: Colourbox
Kun hver tredje mor har ikke slået eller rusket sit barn. En ny rapport afslører, at revselse i vid udstrækning finder sted i danske hjem.

På trods af at revselsesretten blev afskaffet for 15 år siden, har to ud af tre forældre straffet deres barn fysisk mindst én gang.

Det konkluderer en rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, skriver Kristeligt Dagblad.

Rapporten resultater, som bygger på interviews med 3.921 mødre, kommer bag på forskerne.

"Vi er meget overraskede over, at så mange forældre slår deres barn, da det har været ulovligt i snart 15 år. Og vi mener, at de reelle tal er højere, da det at lægge hånd på sit barn er tabu for en del forældre. Derfor er det nok ikke alle, som har villet indrømme det i undersøgelsen," siger forsker i SFI og medforfatter til rapporten, Peter Skov Olsen, til Kristeligt Dagblad.

17 pct. af mødrene har derudover svaret, at de gentagne gange har straffet deres barn fysisk fra barnet var tre til 11 år gammelt. Volden foregår i alle sociale lag, hvilket gør den til et samfundsproblem, siger privatpraktiserende børnepsykolog Margrethe Brun Hansen.

"Forældrene er blevet mere stressede og har mindre tid og overskud til at løse konflikterne med børnene. Og det har alvorlige konsekvenser for børnene," siger hun til Kristeligt Dagblad.

Hun mener blandt andet, at børnene mister tilliden til deres forældre og angste og utrygge. Nogle udvikler koncentrationsbesvær, og mange tager problemerne med ind i voksenlivet.

Rapporten betegner fysisk afstraffelse som en endefuld, lussing eller hård rusketur.

Kilde: Kristeligt Dagblad