Radikale vælgere positive over for SF
Radikale vælgere er positive over for regeringssamarbejde med S og SF, viser meningsmåling.

Det skal ikke være af hensyn til de radikale vælgere, hvis Marianne Jelved konsekvent siger »nej tak« til et regeringssamarbejde med S og SF.

En stor del af partiets vælgere, 36,3 procent, er nemlig positivt indstillede over for en trekløver-regering med Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti. Det viser en meningsmåling, som SF har lavet ifølge Politiken. Flere radikale vælgere peger dog på, at partiet bør indgå i et samarbejde med socialdemokraterne alene - med SF som støtteparti.

Alligevel mener SFs formand, Villy Søvndal, at undersøgelsen er et kraftigt signal til Marianne Jelved.

»Undersøgelsen viser helt entydigt, at de radikale vil være på kollisionskurs med deres vælgere, hvis de bevæger sig i Khaders ønskedrøm om en VKR-regering. Det er mit indtryk, at de radikale har brug for, at vi hjælper dem lidt i den rigtige retning i øjeblikket«, siger Søvndal til Politiken.

Søvndals undersøgelse gør dog ikke det store indtryk på de radikales næstformand, Marianne Vestager.

»Vores politik har været at holde os i klar opposition til VK-regeringen. Derfor synes jeg, det er meget naturligt, hvis vores vælgere indtager den position, for det afspejler bare, at vi er i opposition«, siger Margrethe Vestager