Politiker udlejer bolig med skimmel og fugt: "Usmageligt"

Lars Thomsen og Anto ApS udlejer lejligheder og huse i Rødby, Rødbyhavn, Maribo, Nysted, Holeby, Stokkemare og Nr. Alslev. (Foto: Foto: Glostrup Kommune og Google Street View)

Tidligere Venstremand i Glostrup byråd udlejer boliger til borgere på overførselsindkomst på Lolland. Usmageligt, siger borgmester.

Byrådspolitikeren og socialudvalgsformanden i Glostrup Kommune, Lars Thomsen, beskyldes for dobbeltrolle, skriver TV Øst.

I 2016 støttede han sagsbehandlere i at anbefale borgere på kontanthjælp at flytte til Lolland, skriver tv-stationen. Nu viser det sig, at han udlejer ejendomme netop på Lolland, ejendomme som i flere tilfælde betragtes som ubrugelige til beboelse.

Denne sammenblanding af interesser og politik er borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen (S) ikke begejstret for.

- Den er usmagelig, siger Holger Schou Rasmussen og sammenligner Lars Thomsen med Låsby Svendsen, som i mange år beskæftigede sig med faldefærdige ejendomme.

Lars Thomsen er medejer af udlejningsfirmaet Anto ApS, og ifølge TV Øst er cirka 60 procent af beboerne i de 66 lejligheder Anto udlejer på Lolland på overførselsindkomst.

Tv-stationen skriver desuden, at 12 af Antos boliger har fået kritik af Lolland Kommune, og størstedelen står til at blive kondemneret.

Fakta

Kondemnering: Forbud mod benyttelse af en ejendom eller en del af den til beboelse eller ophold for mennesker.

Kilde: Den Store Danske

UDVID

Lars Thomsen afviser kritikken. Han mener ikke, han udlejer boliger, der er uegnet til beboelse.

- Vi har tre eller fire huse i øjeblikket. Så kan man sige, at det ene hus er med tre lejligheder, og der er fundet skimmelsvamp under gulvpladerne og inde i en mur. Og det er svært at se. Det er jo ikke, fordi det er dårlige huse. Der er investeret en masse penge i husene. Nye døre, nye vinduer og nye køkkener, siger Lars Thomsen.

Smidt ud af Venstre

Lars Thomsen var indtil først på sommeren medlem af Venstre, men blev ifølge Folkebladet for Glostrup, Brøndby og Vallensbæk smidt ud af partiet af borgmester i Glostrup Kommune, John Engelhardt.

Lars Thomsen har siden stiftet enkeltmands-listen Bylisten.

Ifølge Folkebladet er Lars Thomsen chef for krypto-, kort- og publikationssektionen i forsvaret og har officersrangen kaptajnløjtnant.

Fakta

Kondemnering: Forbud mod benyttelse af en ejendom eller en del af den til beboelse eller ophold for mennesker.

Kilde: Den Store Danske