Pizza-slagsmål kan koste politiker karrieren
Foto: AP Photo / POLFOTO
En ubetinget dom for vold er normalt nok til at blive erklæret for uegnet til at være folkevalgt.

Et dankort, der havde forputtet sig i en lomme, vil med næsten 100 procents sikkerhed koste karrieren for det 57-årige byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti i Viborg, Benny Ragner.

Han blev fredag ved Retten i Viborg idømt 60 dages ubetinget fængsel for vold mod tre personer på et pizzeria i juni i år. En ubetinget dom for vold er normalt nok til, at han bliver erklæret for uegnet til at være folkevalgt.

Hans forsvarer, advokat Niels Fjeldbjerg, udbad sig da også betænkningstid med hensyn til at anke dommen, og anken får formentlig opsættende virkning på vurderingen af hans valgbarhed.

Årsagen til tumulten på Pizzaria Crown i det centrale Viborg var, at den voldsomt berusede byrådspolitiker mente, at han var blevet frastjålet sit dankort, efter at han havde betalt for noget mad.

Han beskyldte en gæst for at have taget kortet, og da denne benægtede, slog Benny Regnar ud efter ham.

En gæst forsøgte at lægge sig imellem og fik to hårde knytnæveslag på næsen, ligesom Benny Ragner angreb en medarbejder, der forsøgte at holde ham nede.

Episoden varede i næsten 15 minutter, og blev optaget af et overvågningskamera.

Politiet kom til og fik pacificeret den rasende politiker. Under en visitation fandt man det famøse dankort i hans venstre bukselomme.

Anklagemyndigheden havde krævet manden straffet med tre måneders fængsel, men retten ville dog ikke dømme den 57-årige for vold efter den hårde voldsparagraf.

Retten mente ikke, at det bid, han havde tilføjet en ansat på pizzeriaet, kunne henføres til grov vold efter straffelovens paragraf 245, men alene til den almindelige voldsparagraf.