Pigevold kan stoppes med uddannelse

Ungdommen ender i mange konflikter, men da de har vanskeligt ved at løse dem på en ikke voldelig måde, skal de uddannes til det.
Unge piger og drenge skal uddannes til at løse konflikter.
Unge piger og drenge skal uddannes til at løse konflikter. Foto: Colourbox

Der står i dag oftere en teenagepige bag et voldeligt overfald end for ti år siden.

Antallet af voldsdomme til piger mellem 15-20 år er på ti år steget med 142 procent. Det viser nye tal fra Justistministeriet Forskningskontor.

De unge kommer i dag i langt flere konflikter, og ofte tyer de til vold, fordi de ikke kender til andre måder at løse konflikterne på. Det mener lektor i psykologi ved Københavns Universitet Sven Mørch, som også har en anden forklaring på, hvorfor piger oftere bliver voldsmænd.

"Konkurrencemomentet er ligesom blevet det bærende i hele vores samfund. Vi skal være smartere end alle andre såvel i medier som i uddannelsessystemet, og dette konkurrenceelement er med til at fremme konflikter mellem de unge," forklarer Sven Mørch til Newspaq.

I Kvinderådet ser man alvorligt på de nye tal, og man opfordrer til, at de unge får konkrete metoder til, hvordan de løser konflikterne.

"Konflikthåndtering bør indgå i vores uddannelsessystem fra børnehaver til ungdomsuddannelser. Vi peger på, at pædagoger og lærere bliver uddannet til at vise, hvordan man eksempelvis trapper en konflikt ned," siger formand for Kvinderådet Randi Theil Nielsen.

Lektoren i psykologi er enig i, at ungdommen skal rustes endnu bedre til at løse problemerne på en ikke voldelig måde og understreger, at forældrene også må komme på banen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.