Pape om VLAK: Vi har fået klar konservativ politik igennem
Der var intern skepsis over for partiets deltagelse i regeringen, men den er overvundet nu, siger Pape.

Deltagelse i regering er langt fra altid en fordel for et lille parti.

Det kan De Konservative tale med om, efter at deltagelsen i VK-regeringerne i 00'erne klemte det mindste regeringsparti.

Nu er De Konservative tilbage i en bredere VLAK-regering. Og det fungerer. Det mener i hvert fald De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen:

- Der var nogle skeptiske miner, da vi gik i regering. Og det, synes jeg, er fair. Det er sundt med skepsis. Men jeg tror også, vi har overvundet den, siger Søren Pape Poulsen og tilføjer:

- Det er lykkedes os at markere klar konservativ politik, også selv om det at være i regering naturligvis betyder, at man indgår kompromisser. Ingen får jo sin politik 100 procent igennem, siger Pape.

De Konservative har tre ud af regeringens 22 ministerposter.

Som partiformand har Søren Pape Poulsen den mest fremtrædende post som justitsminister, mens Brian Mikkelsen har posten som erhvervs- og vækstminister og Mai Mercado posten som børne- og socialminister.

Herfra formår partiet ifølge Søren Pape Poulsen at markere klassiske konservative værdier om personligt ansvar og stram retspolitik, behovet for et stærkt erhvervsliv og en hjælpende hånd til de svageste i samfundet:

- Derfor glæder jeg til, at Mai Mercado senere på efteråret præsenterer sin plan for at sikre bedre forhold for de hjemløse. Så vi bedst muligt kan hjælpe dem, der har det sværest, siger Søren Pape Poulsen.

Han fremhæver, at Brian Mikkelsen med regeringens erhvervspakke - der endnu mangler at blive forhandlet på plads - forsøger skabe en "medejerkultur".

- Hvor det bliver lettere og mere almindeligt for os alle sammen at købe en aktie i en virksomhed. Også en mindre, lokal virksomhed. For helt ærligt. Det står ikke skrevet noget sted, at vi død og pine skal have en lønmodtagerkultur i Danmark.

- Forstå mig ret: Der er intet galt med at være lønmodtager. Men der skal også være folk, der skaber og udvikler de virksomheder, der sikrer morgendagens arbejdspladser, siger Søren Pape Poulsen.

Han fremhæver i sin tale en række af regeringens resultater, som viser, at Danmark ifølge Pape bliver trukket i en borgerlig retning.

Blandt andet, at der er skabt flere private arbejdspladser, antallet af asylansøgere er faldet, og politiet er blevet styrket med optagelse af flere elever på politiskolen.

/ritzau/