Pape: Én illegal indvandrer er én for mange
Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, har kaldt seks ministre i samråd for at få svar på, hvordan regeringen vil sikre og styrke indsatsen mod mennesker, som opholder sig illegalt i landet Foto: Uffe Weng/Scanpix
DF har kaldt hele seks ministre i samråd for at styrke kontrol med mennesker, som er ulovligt i Danmark.

Seks ministre er torsdag formiddag samlet for at belyse og diskutere situationen med illegale indvandrere i Danmark i Udlændinge- og integrationsudvalget på Christiansborg.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, har kaldt seks ministre i samråd for at få svar på, hvordan regeringen vil sikre og styrke indsatsen mod mennesker, som opholder sig illegalt i landet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er blandt ministrene. Og han sender en klar melding om, at "én udlænding uden lovligt ophold er én for mange".

- Problemet med illegale udlændinge er ikke et problem, der er unikt for Danmark. Faktisk er der meget, som tyder på, at det sammenlignet med så mange andre lande er svært at leve under jorden i Danmark.

- Men det betyder ikke, at vi skal acceptere det. Myndighederne skal gøre, hvad de kan for at bekæmpe illegalt ophold, siger justitsministeren.

Dansk Folkeparti med udlændingeordføreren i spidsen mener ikke, at politiet griber ind over for illegale indvandrere på steder, hvor det er kendt, at de opholder sig. Og det afkræver partiet svar på fra justitsministeren.

- Jeg har en klar forventning om, at politiet griber ind, hvis politiet bliver opmærksom på, hvor illegale uden lovligt ophold befinder sig, siger Søren Pape Poulsen.

- Det er politiet, som kommer til at tilrettelægge det konkrete, daglige arbejde.

Martin Henriksen mener, at illegale indvandrere udnytter det danske sundhedssystem og private sundhedsklinikker. Derfor må politiet opsøge og anholde på de konkrete adresser, lyder det fra ordføreren forud for samrådet.

Men det er en politifaglig vurdering, lyder det fra Søren Pape Poulsen. Han mener, at det vil være et brud, hvis han skal placere politimænd bestemte steder.

Samrådet tæller foruden Søren Pape ministrene:

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), børne- og socialminister Mai Mercado (K), undervisningsminister Merete Risager (LA), beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

/ritzau/