Pædagogkabalen skal gå op på torsdag
Århus Kommune satser på at have lederne af kommunens 73 dagtilbud ansat i næste uge. Men kikser øvelsen, skal en del af de gamle ledere køre videre i mindst en måned.

Efter en uset hurtig ansættelsesproces håber Århus Kommune på torsdag at kunne præsentere de nye ledere af byens vuggestuer, børnehaver og skolefritidsordninger.
»Vi afholder stadig samtaler, og det vil vi gøre i denne og næste uge med. Håbet er, at vi kan være i mål på torsdag,« siger Ole Kiil Jacobsen, Børn- og Ungechef i Århus Kommune.

Lynforløb

Ansættelserne blev en hastesag i kommunen, da byrådet 5. oktober vedtog det omfattende budgetforlig.
Her blev det besluttet, at børn- og ungeområdet skal spare 98 millioner. De 40 millioner skal hentes ved at slå lederstillinger sammen, så lederne fremover skal have det administrative ansvar for mere end én institution. Det betød, at de nuværende 300 ledere af kommunens dagtilbud skulle søge 73 stillinger, men som Nyhedsavisen kunne fortælle, havde kommunen blot modtaget 79 ansøgninger, da ansøgningsfristen udløb 20. november.

Kraftig kritik

Tidspresset har medført kraftig kritik, da både personalet i institutionerne og forældrerepræsentanter har ment, at forløbet er gået urimeligt stærkt, og at der er alt for mange ubesvarede spørgsmål.
»Det er meget sigende for processen, at der stadig afholdes samtaler her midt i december måned, når det skal være på plads 1. januar. Og vi forhandler stadig løn, så det ligger med garanti ikke fast endnu,« siger Henning Truelsegaard, formand for Forbundet af Pædagoger og Klubfolk i Århus.
Han har tidligere kaldt forløbet »uden for enhver sund fornuft« og beskyldt kommunen for at »begå stort set alle de fejl, man kan forestille sig«.

Galimatias

Også formanden for Forældrenævnet Århus, Sten Grølsted, forholder sig skeptisk til Ole Kiil Jacobsens udmelding.
»Nu må vi se, hvordan det går. Men vi skal huske på, at der jo også er laget under dagtilbudslederne, nemlig de pædagogiske ledere i de enkelte institutioner, som selvfølgelig er spændte på, hvordan puslespillet går op. Jeg ved, at en del af dem allerede nu har bedt om at få en udtalelse fra deres arbejdsgiver, og sådan en har man jo kun brug for, hvis man er på vej væk,« siger Sten Grølsted.

Udskydes til februar

Ole Kiil Jacobsen ønsker ikke at sige noget om, hvordan samtalerne går, men han erkender, at kommunen kan havne i en situation, hvor lederne ikke er på plads 1. januar.
»Hvis puslespillet skulle vise sig ikke at gå op, bliver vi nødt til at slå stillingerne op igen. I givet fald håber vi, at vi så kan være færdige til 1. februar. Indtil da må de nuværende ledere i de givne institutioner blive siddende januar måned med. Det problem må vi jo løse,« siger Ole Kiil Jacobsen.