P-vagter tilbage på Christiania efter bank

Københavns Kommunes parkeringsvagter genoptager arbejdet på Christianshavn og Christiania i løbet af ugen efter et voldeligt overfald.
På trods af et voldeligt overfald fredag aften ved Christiania begynder Københavns Kommunes parkeringsvagter at arbejde i området igen.
På trods af et voldeligt overfald fredag aften ved Christiania begynder Københavns Kommunes parkeringsvagter at arbejde i området igen. Foto: Colourbox.dk

Politiet er stadig uden anholdelser i sagen om en gruppe på 6-8 maskerede mænd, der fredag aften overfaldt tre parkeringsvagter ved Christiania i København.

Alligevel meddeler Københavns Kommunes Center for Parkering, at man senere i denne uge begynder at sende p-vagter ind i området igen.

"Vi er selvfølgelig alle påvirket af overfaldet på vores kollegaer. Men omvendt er den fælles stemning, at vi skal kunne udføre vores arbejde i hele byen - også på Christianshavn," siger Anders Møller, chef i Center for Parkering, i en pressemeddelelse.

Centret har nu lavet en aftale med politiet om, at de holder ekstra godt øje med, at parkeringsvagterne kan passe deres arbejde.

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal er glad for, at p-vagterne igen kan være med til at sikre, at byen er fremkommelig og sikker at færdes i for bilister, fodgængere og cyklister.

"Vi ikke kan lade nogle få kriminelle bestemme, om der skal være p-vagter på gaden. Men vi har selvfølgelig stort fokus på, at sikkerheden er i orden, når vi sender vores medarbejdere på arbejde. Og det har været dejligt at høre, at de parkeringsvagter, der har været på gaden i løbet af ugen, er blevet mødt af rigtig mange skulderklap og tilkendegivelser fra københavnere, som understreger, at overfald og vold bare ikke er i orden,
" siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.