Overborgmester ændrer byggeplaner på Amager Fælled
Overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S) har droppet de eksisterende planer om at bygge på Amager Fælled. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Overborgmester Frank Jensen (S) skriver på Facebook, at de eksisterende byggeplaner på Amager Fælled er ændret, og at planerne om at bygge på området nær Sundby Station er droppet.

Det sker, efter lang tids virak om planerne der blev politisk vedtaget allerede i midten af 1990'erne. Der skulle været bygget 2000-3000 boliger i op til syv etagers højde på fælleden.

- En ting, jeg gerne vil slå helt fast: Min kamp for en blandet by er ikke slut.

- Nu kommer der ikke 2500 boliger klos op ad Sundby Station. Men vi får bygget dem et andet sted, skriver Frank Jensen på Facebook.

Udmeldingen kommer, efter at Venstre og Konservative har trukket støtten til planerne og i stedet foreslået at bygge på en del af fælleden, der er gammel losseplads og skulle være brugt til campingplads.

- Det bliver ikke let, for kommunen ejer ikke ledige byggegrunde, der ikke er fredet. Men nu gør vi forsøget, skriver Frank Jensen.

Tidligere har Frank Jensen meldt ud, at man ville undersøge alternative planer, men på Facebook lægger han altså de eksisterende planer ned.

Dermed står Københavns politikere med både opgaven at finde et nyt sted samt skaffe de to milliarder kroner, der skulle være rejst via byggeriet og brugt på metroen.

- Det er stadig en bunden opgave at finde grunde til flere boliger - det skriger København i den grad på. Vi er også tvunget til at betale regningen for metroen, skrev Frank Jensen i den originale pressemeddelelse.

Byggeplanerne for fælleden, der altså nu er lagt ned, mødte store protester fra borgere og en række kendisser, der mener, at det er vigtigere at bevare den unikke natur i området end at opføre boliger.

Forsangeren for bandet Magtens Korridorer har blandt andet indspillet protestsangen "Til Amar'r Fælled" mod projektet.

/ritzau/