Omstridt tv-station anker dom om terror
Roj TV vil anke tirsdagens dom fra Københavns Byret. Foto: JENS DRESLING / POLFOTO
Dommen fra Københavns Byret, hvor Roj TV blev idømt en bøde på 5,2 millioner kr. for overtrædelse af terrorlovgivningen, skal ankes.

Københavns Byrets dom i sagen om Roj TV's forbindelser til den terrorstemplede, kurdiske oprørsgruppe PKK, bygger på et ensidigt bevisgrundlag og giver derfor et misvisende billede af tv-stationens virke.

Det mener Imdat Yilmaz, der er administrerende direktør for de to selskaber bag tv-stationen - Mesopotamia Broadcast A/S og Roj TV A/S. Derfor anker man dommen fra tirsdag, hvor tv-stationen blev idømt en bøde på 5,2 millioner kroner, for overtrædelse af den danske terrorlovgivning.

"Vi har ikke fået en fair rettergang, og derfor er det naturligt, at lade endnu en instans kigge på sagen. Da vi ikke mener, at vi har begået nogen forbrydelse, så vil vi ikke bøje nakken," siger Imdat Yilmaz til Modkraft.

Ifølge Københavns Byret har Roj TV blandt andet propaganderet for PKK, der er på EU's, USA's og Tyrkiets liste over terrororganisationer. Tv-stationens administrerende direktør mener dog ikke, at retten reelt har ønsket, at få sagen fuldt belyst. Derfor skal sagen nu prøves ved landsretten