Ole Sohn fra kommunist til millionær
Ole Sohn var blandt andet med til at lukke kommunisternes trykkeri Terpo Tryk. Nu 20 år senere har han millionsucces som forlagsejer. (Foto: Foto: Jonas Vandall Ørtvig / Scanpix)
SF'eren har taget turen fra kommunist til succesfuld forlagsdirektør. I 2009 kunne Ole Sohn præsentere et flot overskud i Forlaget Sohn.

Ole Sohn har taget turen fra rollen som formand for kommunistpartiet og modstander af kapitalismen til succesfuld forlagsdirektør. Sammen med sin kone, der er medejer af forlaget, kan Forlaget Sohn APS se bankbogen vokse år efter år.

Sidste år tjente forlaget 1,55 mio. kroner, og i 2008 blev det til 1,22 mio. Det skriver Altinget.dk

Ole Sohn holder samtidig godt på pengene. I 2008 og 2009 har han og konen hvert år kun trukket 90.000 kroner ud af selskabet.

SF's finansordfører har således vist sig som et succesfuld forretningsmand i en svær branche. Det er nu ikke svenske og amerikanske tju-bang krimier, der har givet Ole Sohn økonomisk succes.

Det er derimod litteratur fra den kommunistiske højborg Cuba, der har sikret forlaget gode salgstal.

Blandt andet den cubanske krimiforfatter Leonardo Paduras krimiserie om den fordrukne politimand Mario Condo har været en stor succes for forlaget. Forlaget har også haft succes med biografier om kommunisterne Arne Munch-Petersen og Che Guevara.

Ole Sohn startede sit forlag i 2004. Han har selv skrevet en række af forelagets bøger.

via Listen To News