Obama holder afgørende tale til USA
Nattens tale er meget vigtig for Obama, fastslår ekspert. Foto: Polfoto, AP, Akira Suemori
Præsident Barack Obama skal i nat holde sin årlige 'state-of-the-union-tale'. Og den er meget vigtig i år, fastslår ekspert.

USA er inde i et valgår, og de republikanske kandidater for masser af spalteplads i disse uger

Men omkring klokken halv tre i nat dansk tid, er der Barack Obamas tur, når han afholder sin årlige state-of-the-union tale.

En tale hvor præsidenten fremlægger sine politiske planer og fortæller, hvordan det går for landet, fortæller tidligere USA-korrespondent og nuværende medredaktør hos kristeligt Dagblad, Michael Ehrenreich, til Newspaq.

"Det er en af de få lejligheder, hvor præsidenten har hele landets opmærksomhed på én gang. Og i år er der selvfølgelig ekstra opmærksomhed, da USA er gået ind i et valgår, der fuldstændigt vil dominere billedet," lyder det fra USA-eksperten.

I talen vil Obama få mulighed for at fokusere på de ting, der optager den amerikanske befolkning allermest.

"Han vil slå på økonomi, jobskabelse og nedbringelse af arbejdsløsheden. Så tror jeg også at han vil tegne nogle meget klare forskelle mellem ham selv og den republikanske opposition," siger Michael Ehrenreich.

Han vurderer, at Obama er presset, og der skal formentlig mere end en god tale til at ændre det billede.

"Den barske virkelighed for Obama er, at vender økonomien til det bedre, så ser det rigtig godt ud. Falder økonomien tilbage, og der spredes mismod og pessimisme - så ser det rigtig svært ud," fortæller Michael Ehrenreich.

Obamas tale varer omkring en times tid og starter halv tre dansk tid natten til onsdag.