Obama: Folk skal bevare troen på frihed

Amerikanerne skal ikke blive nedslåede af urolighederne i Mellemøsten, men bevare troen på USA's budskab.
- Vi må ikke glemme, at for hver voldelig menneskeflok, så er der millioner af mennesker, der længes efter den frihed, den værdighed og det håb, som vores flag repræsenterer, siger præsident Obama.
- Vi må ikke glemme, at for hver voldelig menneskeflok, så er der millioner af mennesker, der længes efter den frihed, den værdighed og det håb, som vores flag repræsenterer, siger præsident Obama. Foto: AP/J. Scott Applewhite / POLFOTO

USA's præsident, Barack Obama, håber ikke, at de mange tv-billeder og optagelser af urolighederne i den muslimske verden får hans landsmænd til at miste troen på, at den frihed, som Amerika står for, altid vil bestå.

Det siger han i sin ugentlige radio- og webtale til amerikanerne lørdag.

- Jeg ved, at billederne i fjernsynet er forstyrrende. Men vi må ikke glemme, at for hver voldelig menneskeflok, så er der millioner af mennesker, der længes efter den frihed, den værdighed og det håb, som vores flag repræsenterer, siger præsident Obama.

Udtalelsen kommer i kølvandet på, at demonstranter har angrebet den amerikanske konsulat i Libyen og andre amerikanske symboler i flere byer i blandt andet arabiske lande i protest mod en kontroversiel islamkritisk film, der er produceret i USA.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.