Nye tal: Vi tøver stadig med at shoppe
Vi smider stadig meget få varer i kurven. Foto: Colourbox.dk
Forbrugertilliden er stadig meget lav, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at forbrugertilliden stadig er meget lav, trods en lille stigning fra december.

"Forbrugerne vurderer, at både familiens og Danmarks økonomiske situation i dag er dårligere end for et år siden," skriver Danmarks Statistik i rapporten.

Tallene viser en beskeden stigning fra -9,8 i december til -7,0 i januar på den såkaldte forbrugertillidsindikator. Tallet er så lavt, at det ikke kan siges med sikkerhed, hvorvidt der er tale om en stigning, eller om tilliden blot er stoppet med at falde.

Tallene vækker begrænset glæde hos Dansk Erhverv.

"Håbet er, at vi har set bunden for denne gang, og der er en genopretning i gang, men det er dog naivt at tro, at forbrugertillid og privatforbrug vil stige ufortrødent de kommende måneder. Så længe den europæiske - og dermed danske - fremtid synes usikker, vil forbrugernes forventninger og forbrug være afstemt derefter," siger økonom Mira Lie Nielsen i en pressemeddelelse.

Cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Lone Kjærgaard forklarer den begrænsede optimisme med de mange stillinger, der bliver nedlagt landet over.

"I en tid, hvor der fra flere kanter er meldt om fyringsrunder, er der ikke noget at sige til, at det ikke just blomstrer med optimisme i de danske hjem," skriver cheføkonom Lone Kjærgaard i en pressemeddelelse.

Hun peger på det nye år som en mulig årsag til, at borgerne alligevel er en smule mere positive.

"Stigningen skyldes muligvis den optimisme, der har det med naturligt at indfinde sig, fordi vi har taget hul på et nyt frisk år," skriver Lone Kjærgaard.

Du kan læse rapporten fra Danmarks Statistik her.

Kilde: Danmarks Statistik