Ny fodboldskandale: Tilskuer angreb målmand
(Opdateret 19:45) Dommeren afbrød kampen mellem FC Roskilde og Lolland Falster-Alliancen, da udeholdets målmand fik sprøjtet peberspray i hovedet af en tilskuer. Målmanden fangede selv gerningsmanden.

Lørdag eftermiddag blev en ny fodboldskandale føjet til listen.

Kampen mellem Roskilde og Lolland Falster-Alliancen i 2. division blev afbrudt et minut før tid, da en tilskuer løb ind på banen og sprøjtede målmanden fra Lolland Falster-Alliancen, Christian Emil Petersen, i hovedet med en peberspray.

Opløbet til angrebet skete ifølge Alliancens sportschef, John Hansen, et kvarter før tid, da der blev fyret op under fire-fem romerlys blandt Lolland Falster-Alliancens tilskuere. Men det var ikke Alliancens fans, der satte ild til romerlysene, siger John Hansen.

- Det var nogle andre fans, eller hvad vi skal kalde dem. Vores fans råber og og tager billeder med deres mobiltelefon af dem, der tænder for romerlysene. Da der mangler et minut spæner en mand over banen mod vores målmand og sprøjter ham i hovedet med en peberspray. Han løber efter gerningsmanden, nedlægger ham og holder ham fast, indtil politiet kommer og anholder ham, forklarer John Hansen. Christian Emil Petersen blev efterfølgende afhørt af politiet og kørt på skadestuen.

Han slipper for angrebet uden mén af nogen art. Gerningsmanden kan se frem til en voldssigtelse.

Christian Emil Petersen kan måske se frem til en spilledagskaratæne, for dommeren viser ham ud for at have forsøgt at sparket gerningsmanden ned.

- Det er jo dybt uretfærdigt. Og det har vi også tænkt os at skrive til DBU. Det kan ikke være rigtigt, at han får karantæne, når han foretager en civil anholdelse. Og tilmed en succesrig en, siger John Hansen.

I et interview med nedudgaven af Folketidende oplever Christian Emil Petersen episoden sådan her:

- Jeg ser ud af øjenkrogen, at der kommer en i hvid eller lyseblå trøje løbende, og det er så åbenbart en tilskuer. Jeg ser, at han har et eller andet i hånden. Så ser jeg, at han putter et eller andet i hovedet på mig. Først bliver jeg lidt bange, men så var min tanke ellers at få fat på ham, og jeg får da også fat på ham, fortæller målmanden og tilføjer:

- Det er jo helt forfærdeligt, at det kan ske. Men man kan jo ikke gøre noget ved tosser. Jeg er målløs.

I FC Roskilde ærger man sig over episoden, der formentlig betyder bøde og tvangsnederlag til FC Roskilde. Gruppen, hvorfra angrebet kom, kalder sig Fraktion 4000, og klubben har haft mange møder med dem i løbet af sæsonen. Alt sammen uden held, fortæller informationschef i FC Roskilde, Gert Agger.

- De er nogle fjolser, der er uden for pædagogiske rækkevidde. Vi forsøger at hindre dem i at komme på stadion, men det er svært at dæmme op for for en lille klub som vores, siger Gert Agger.

Episoden kan i øvrigt ikke fjerne feststemningen i Lolland Falster-Alliancens lejr. Klubben fejrer, at holdet rykker op i 1. division efter denne sæson.

via Listen To News