Antallet af ledige er nu under niveauet i marts sidste år, da coronakrisen for alvor ramte landet.
Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.
Det seneste tal fra 22. maj viser, at der er 131.303 tilmeldte ledige på jobnet.dk.
Det er 173 færre end 8. marts 2020 - kort før at statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde 11. marts lukkede store dele af samfundet ned.
Det bremsede samfundet hårdt op, og flere brancher - blandt andet hotel, restauration og luftfart - blev hårdt ramt på levebrødet.
Men nu er vi ved at være tilbage på sporet, lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).
- Vi har turdet investere os ud af krisen, og det har vi gjort ved at lave omfattende hjælpepakker og sætte gang i en række store investeringer - lige fra offentligt byggeri til udbetaling af feriepenge.
- Vi kan se, at mange af de ting har været med til at skubbe ekstra meget på, så vi på kort tid har kunnet få så mange i arbejde igen, siger ministeren.
Under coronakrisen har der i en periode været over 50.000 personer flere ledige sammenlignet med niveauet omkring nedlukningen i marts 2020.
Men især efter forårets genåbning, der er sket i etaper, er ledigheden raslet ned med i gennemsnit 435 færre ledige hver dag.
Men der er stadig brancher, der er underdrejede, og personer, der kæmper med at komme tilbage til arbejdsmarkedet.
- Vi kan se, at der er lokale forskelle rundt omkring. Et af de områder, der stadig er hårdt ramt, er luftfartsindustrien.
- Tårnby, Dragør og Billund kommuner har stadig meget højere ledighedstal, end de havde, inden vi blev ramt af coronakrisen.
- Derudover kan vi se, at København stadig er ramt på grund af nedgang i turismen, siger Peter Hummelgaard.
Der er også personer, som er blevet hårdt ramt af krisen, og som kæmper med at komme tilbage til arbejdsmarkedet.
- Vi er især nervøse for ufaglærte og faglærte seniorer, der risikerer at sidde fast i arbejdsløshed.
- Her kommer vi til at gøre nogle ekstra ting for at hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet.
- Derfor forhandler vi lige nu med Folketingets partier om initiativer, der skal imødegå langtidsledighed, siger Peter Hummelgaard.
Blandt den gruppe, der betegnes som ledige i øjeblikket, er omkring 6000 personer tilmeldt en ordning for arbejdsfordeling. Den giver virksomheder mulighed for at fordele arbejdet blandt de ansatte, hvis der ikke er nok arbejde til at dække alle de timer, man egentlig er ansat til.
De ansatte får så en forhøjet dagpengesats i de timer og undgår til gengæld en fyreseddel.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.