Norsk parti sender sms til 500.000 vælgere kort før valg

Mandag er der valg til Stortinget. Arbeiderpartiet opfordrer i en sms søndag vælgere til at stemme på dem.
Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, afgav søndag sin stemme på Svendstuen Skole i Oslo. Partiet har søndag sendt sms'er til nordmænd med en opfordring om at stemme på partiet.
Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, afgav søndag sin stemme på Svendstuen Skole i Oslo. Partiet har søndag sendt sms'er til nordmænd med en opfordring om at stemme på partiet. Foto: Pedersen, Terje/Scanpix

Arbeiderpartiet i Norge har søndag sendt sms'er til 500.000 vælgere med en opfordring om, at de skal stemme på partiet til det norske valg.

- Hej. Stortingsvalget bliver tæt. Du afgør om FRP (Fremskrittspartiet, red.) og Høyre fortsætter i regering. Vil du have et skifte? Skoler og ældre frem for skattelettelser? Stem Arbeiderpartiet!

Sådan lyder budskabet i sms'en, der søndag er kommet ud til en stor del af den norske befolkning.

Jonas Gahr Støre, der er Arbeiderpartiets leder, siger, at sms'en er sendt til folk i områder, hvor de normalt har god tilslutning.

- Til dem, som synes, at det har været en belastning, beklager jeg, siger han til pressen søndag, efter at han selv har afgivet sin stemme i Oslo.

Valget til Stortinget er mandag, men allerede søndag har nordmænd kunne stemme flere steder.

Det er første gang i valgkampen, at partiet har sendt sådan en sms til vælgerne.

Modtagerne af sms'en er blevet valgt ud fra kriterier som først og fremmest handler om bopæl og alder.

- Vi ønsker at komme bredt ud med vores politik og mobilisere flest mulige vælgere, siger kommunikationschef i Arbeiderpartiet, Ingrid Langerud, til NTB.

De seneste meningsmålinger peger på en snæver sejr til de borgerlige, men det er ikke de svigtende målinger, der har udløst sms'en, lyder det. Den var planlagt lang tid i forvejen, fortæller Ingrid Langerud.

Ifølge den norske markedsføringslov er det forbudt i forretningsøjemed at rette markedsføring til personer uden samtykke via elektronisk kommunikation.

Arbeiderpartiets sms er dog ikke ulovlig, vurderer Forbrugerombudsmanden i Norge.

- Politiske budskaber som dette omfattes ikke af den bestemmelse, vi har i loven.

- Loven regulerer simpelthen ikke budskaber fra politiske partier, siger Frode Elton Haug, der er juridisk direktør hos Forbrugerombudsmanden til den norske avis VG.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.