Norsk kronprinsesse: Der er næsten mere skam i dag
Den norske kronprinsesse, Mette-Marit (til højre), ses her sammen med britiske hertuginde Kate, som tidligere på måneden var på officielt besøg i Norge med sin mand, prins William. Foto: Hannah Mckay/Scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit besøgte i denne uge det norske Sex og Samfund, og her satte hun ord på, hvordan hun oplever, at sex kan være et tabubelagt emne.

Det var en engageret og åbenhjertig kronprinsesse, der mandag besøgte organisationen Sex og Samfund i den norske hovedstad, Oslo, for at få indblik i, hvordan centeret arbejder, og hvilke udfordringer organisationen oplever, at unge står over for i dag.

Det skriver norsk Se og Hør.

Den 44-årige norske kronprinsesse understregede under sit besøg på centeret vigtigheden af at tale med sine børn om seksualitet og deres seksuelle helbred, og så påpegede hun, at det er paradoksalt, at netop det kan være så svært i vores tid.

- Udadtil er ting meget friere, og man snakker åbent om mange flere ting, men samtidig er der mere skam. Jeg oplever næsten, at det er mere skamfuldt, end da vi var unge, sagde kronprinsesse Mette-Marit til den fremmødte presse under sit besøg ifølge ugebladet.

Netop derfor er organisationer som Sex og Samfund også nødvendige, påpegede kronprinsesse Mette-Marit, som samtidig efterspurgte, at landets lærere bliver bedre uddannet til at undervise i emnet.

Kronprinsessen har tidligere engageret sig i flere sociale og sundhedsmæssige sager.

Hun har blandt andet været dybt engageret i kampen mod aids, og i flere år var hun tilknyttet organisationen UNAIDS.

I 2012 modtog hun en Golden Heart Award i Berlin for sit arbejde for børn og unge.

/ritzau/