Når prins Henrik dræber: Det sker der med dyrene

Danmark
Prinsen, da han veloplagt var på jagt i Klosterheden fredag i sidste uge. (Foto: Foto: SCANPIX arkiv)
Prins Henrik kan ikke kvit og frit tage det bytte med hjem, han nedlægger på kongejagterne.

Dronning Margrethes mand er ivrig fritidsjæger, og alene i sidste uge var han til to forskellige royale jagter i Danmark. Prins Henrik luftede både bøssen i nordsjællandske Gribskov og i Klosterheden i Vestjylland - begge jagter var såkaldte kongejagter, som Henrik inviterede inderkredsen til.

Der blev nedlagt masser af dyr, kan Ekstra Bladet fortælle. I Gribskov måtte 61 stykker vildt lade livet. Og i Klosterhedenblev der nedlagt 36 kronvildt og en ræv, siger den kongelige jægermester Jens Bjerregaard Christense til Ekstra Bladet.

Men hvad sker der egentlig med alt det kød? Jo, det bliver såmænd solgt videre, og kan derfor ende på helt almindelige danskeres middagsborde.

Det nedlagte bytte tilhører nemlig ikke prins Henrik eller kongehuset, og vælger han at tage noget med hjem, får han en regning.

Ved jagten i Vestjylland i fredags blev kødet solgt af Naturstyrelsen til slagterier, der sælger til de danske dagligvarebutikker - eksempelvis Irma.

Den kongelige jægermester, Jens Bjerregaard Christensen forklarer for øvrigt, at jagtene er nødvendige. De holder den store bestand af vildt nede. Bestanden er af et så stort omfang, at det er nødvendigt at regulere den.

Der er endnu to kongejagter i denne sæson, som bliver afholdt i januar.

Krimi

To fly stødt sammen

i luften