Restauranter, smoothiebutikker og andre, der langer hindbær over disken, kan godt forberede sig på at koge hindbærrene fremover.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil forbyde, at bærrene serveres direkte fra fryseren. Derimod skal de først varmebehandles, skriver fpn.dk
Stramningen skyldes, at 275 personer i 2011 blev syge af især serbiske hindbær.
"Det er uacceptabelt, at så mange mennesker bliver syge af én fødevarekilde. Man kan faktisk dø af det her, og derfor vil jeg gerne sende det klare signal, at det virkelig bliver taget alvorligt," siger Mette Gjerskov til fpn.dk.
Derfor ophøjer hun en anbefaling om varmebehandling til et egentligt krav. Og det kan få virksomhederne til at rette ind, mener specialkonsulent Annette Perge fra Fødevarestyrelsen.
"I dag kan vi ikke følge op over for virksomhederne, når det kun er en anbefaling, men nu får vi mulighed for at sanktionere dem med en indskærpelse eller en bøde. Vi er overbeviste om, at vi så ikke vil se flere hindbærsager," siger Annette Perge til fpn.dk
Forslaget skal først godkendes i EU og forventes at træde i kraft til sommer. Som en del af en ny strategi for udenlandsk frugt og grønt kan også andre produkter blive omfattet af krav om varmebehandling.
Kilde: fpn.dk