Mimi Jakobsen står frem med tabu: Nu kan ingen fyre mig
Tidligere partiformand for Centrum-Demokraterne Mimi Jakobsen udviklede en mange-årig depression efter en borrelia-smitte. Foto: Claus Bech/Scanpix
Den tidligere minister og partiformand for Centrum-Demokraterne, Mimi Jakobsen, har i mange år lidt af depression uden at turde tale om det offentligt. Men det er slut nu.

I sommeren 1997 blev Mimi Jakobsen, tidligere partiformand for Centrum-Demokraterne, minister og generalsekretær i Red Barnet bidt af en skovflåt.

Smittet med borrelia-bakterien blev hun lammet i både ansigt og krop og senere sygemeldt i fem måneder.

Men det lille og farlige flåtbid gav ikke kun fysiske problemer. Det kastede også Mimi Jakobsen ud i en dyb depression, som hun stadig lever med i dag.

I et interview i ’Go’ aften Danmark’ fortæller den tidligere toppolitiker om sit liv med sygdommen og en episode, hvor hun skar ned på den anti-depressive medicin.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mimi Jakobsen er ofte fotograferet, mens hun ryger en cigar. Noget hun fik svært ved efter borrelia-infektionen gav hende lammelser i ansigtet.

Mimi Jakobsen befandt sig en eftermiddag et sted, hvor mange skandinaver før eller siden ender: I Ikeas vareudlevering.

Sammen med møblerne fik hun beskeden om, at de ikke ville kunne bringes ud samme dag. Og så kom tårerne trillende.

- Så tænkte jeg, ”nej, nu må du fandme holde op”, og så var det altså op på dosis igen. Jeg kunne jo ikke stå der og vræle, siger Mimi Jakobsen i ’Go’ aften Danmark’.

Først nu tør hun tale

Selvom den mange-årige politiker er mere vant til opmærksomhed end de fleste danskere, turde hun ikke fortælle om sin sygdom.

- Jeg ville være blevet lagt ned af pressen. Jeg ville måske være blevet fyret fra mit job, siger Mimi Jakobsen i ’Go’ aften Danmark’.

Men selvom hun nu fortæller om depressionen, afviser hun at blive kaldt modig for at stå frem.

- Jeg kan sagtens gøre det nu, for jeg skal ikke vælges til en skid, som jeg plejer at sige. Og der er ingen, der kan fyre mig. Nu tør jeg gå ud med det. Men jeg turde ikke i 20 år, siger hun.