Medie: Iran løj om missiltest som ophidsede Trump
Iransk stats-tv viste lørdag en optagelse af en missilaffyring. Men klippet stammer fra januar i år ifølge det amerikanske Fix News. Foto: Handout/AFP
Missiltest omtalt på iransk stats-tv lørdag fandt i virkeligheden sted i januar, siger kilder til Fox News.

Irans påstand i weekenden om en nylig prøveaffyring af et ballistisk missil er falsk.

Det siger unavngivne kilder fra den amerikanske centraladministration til Fox News.

USA's præsident, Donald Trump, reagerede vredt på nyheden om missiltesten og langede i den forbindelse ud efter atomaftalen med Iran.

- Iran har lige testet et ballistisk missil, der er i stand til at ramme Israel. De (Iran, red.) arbejder også sammen med Nordkorea. Det er ikke en god aftale, vi har, skrev Trump på Twitter.

Irans styre oplyste lørdag på stats-tv, at det har testet et nyt missil.

Det er uklart, hvornår testen har fundet sted, men ifølge tv-stationen var den en succes.

Tv-stationen viste et videoklip af affyringen, men ifølge Fox News stammer optagelsen fra en missiltest, der fandt sted i januar.

Den angiveligt falske nyhed fra Iran kommer på et tidspunkt, hvor Donald Trump er gået i tænkeboks med hensyn til den atomaftale, som USA og fem andre store lande i 2015 indgik med Iran.

I modsætning til aftalens andre parter overvejer Trump, om han skal trække USA ud af aftalen, der blev indgået af hans forgænger i Det Hvide Hus, Barack Obama.

Donald Trump har i månedsvis truet med at skrotte aftalen, som han kalder "en af de værste aftaler nogensinde". Han har bebudet, at han i oktober beslutter sig for, om den skal rives i stykker.

/ritzau/