Pernille Vermunds kommende farvel til formandsposten i Nye Borgerlige og hendes exit fra Folketinget efter næste folketingsvalg ser foreløbig ikke ud til at have fået vælgerne til at flygte fra partiet.
I mandagens politiske meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Nye Borgerlige til en opbakning fra 3,9 procent af vælgerne, 0,2 procentpoint flere end ved valget 1. november sidste år.
I Voxmeters måling for en uge siden stod Nye Borgerlige til at få 2,8 procent af stemmerne.
Målingen, der er offentliggjort mandag, er foretaget fra mandag 9. januar til og med søndag 15. januar blandt 1028 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.
Det hører med til historien, at der er en statistisk usikkerhed på 1,2 procentpoint for Nye Borgerlige i mandagens Voxmeter-måling.
Tirsdag i sidste uge fortalte Pernille Vermund, at hun stopper i Folketinget ved næste valg. Hun meddelte desuden, at hun vil stoppe som formand senest ved Nye Borgerliges ordinære årsmøde i efteråret.
Hun udtrykte samtidig et ønske om, at partiets hovedbestyrelse vil indkalde til et ekstraordinært årsmøde, så hendes afløser kan blive fundet hurtigere.
Endnu har ingen i Nye Borgerliges folketingsgruppe på fem personer ytret, at de ønsker at tage over som formand efter Pernille Vermund.
Hun var med 15.375 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds den største stemmesluger for partiet ved folketingsvalget.
Lars Boje Mathiesen var med 11.150 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds partiets næststørste stemmemagnet.
Voxmeter-målingen viser fortsat vigende opbakning til SVM-regeringen, der samlet er nede på en opbakning fra 46,1 procent af vælgerne, 4,0 procentpoint færre end ved valget. Det giver 81 mandater mod 89 mandater ved valget.
For regeringen er der en statistisk usikkerhed på 3,0 procentpoint.
Regeringen er i øjeblikket i strid modvind hos blandt andet fagbevægelsen på grund af lovforslaget om at afskaffe store bededag for at kunne finansiere øgede udgifter til forsvar og sikkerhed.
Det største regeringsparti, Socialdemokratiet, får i mandagens måling opbakning fra 26,0 procent af vælgerne, 1,5 procentpoint mindre end ved valget.
Venstre står til 11,5 procent af stemmerne, mens Moderaterne får en opbakning fra 8,6 procent af de adspurgte.
SF, som efter valget er gået fra at være støtteparti til oppositionsparti, bliver med 11,7 procent af stemmerne for anden uge i træk målt til at være Folketingets næststørste parti hos Voxmeter.
SF fik 8,3 procent af stemmerne ved folketingsvalget.
/ritzau/