Luna ammer 3-årig søn: Jeg bliver kaldt for pædofil
Det er ikke normen i Danamrk at langtidsamme sine børn. Foto: Steffen Ortmann/Ritzau Scanpix (arkiv)
Pædofil, klam og ulækker er nogle af de ting 24-årige Luna Munk er blevet kaldt fordi hun ammer sit barn på 3,5 år. Ammeekspert siger, at mor og barn opbygger en relation der er guld værd.

Når Luna Munk fra Randers ammer sit ældste barn, så er det ikke altid omgivelserne finder det naturligt.

24-årige Luna Munk har tre børn - og den ældste er tre et halvt år gammel.

- Der har været en del negative konsekvenser. Jeg har mistet venner, nogle har sagt fra, nogle der ikke vil snakke med mig mere, og så har jeg fået en masse grove kommentarer, siger hun til TV 2 Østjylland.

Hun tror reaktionerne kommer fordi det for nogen er grænseoverskridende, og fordi man ser brysterne som et seksuelt objekt.

- Det er så tabubelagt, fordi det er så atypisk. Det er forbundet med så stærke holdninger. Jeg er også selv blevet kaldt pædofil, klam og ulækker, siger Luna Munk.

Ekspert: Det er som det skal være

Til tv-sationen fortæller Luna Munk, at amningen har knyttet tætte bånd til børnene. Det har givet dem tryghed og nærvær.

- Og det er noget, der kan være svært, når man har tre små børn og kun to arme. Så det har jeg haft mulighed for at give dem via amning, siger Luna Munk.

Det er ikke normen at langtidsamme i Danmark, men Bente Juul-Lassen, ammerådgiver ved Ammehjælpen i Randers, mener ikke, at der er noget i vejen med at langtidsamme børn.

- Jeg synes ikke, der er nogen grænse. Hvis mor kan holde til det, og barnet har lyst til det, er der ingen der skal bestemme, hvornår man skal stoppe med det, siger Bente Juul-Lassen til TV 2 Østjylland, pointerer, at den relation mor og barn opbygger er guld værd.