LO-boss fyrede ledelsen efter få dage: Planen var lagt lang tid i forvejen
- Jeg mener faktisk, at jeg har været et ordentligt menneske hele vejen igennem, siger Lizette Risgaard om sin vej til tops i LO-fagbevægelsen. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Det var ikke rart, men nødvendigt at lave en lynudskiftning af ledelsen i LO, fortæller Lizette Risgaard. LO-formanden mener, at hun er kommet til tops i fagbevægelsen uden at træde på andre.

Længe inden Lizette Risgaard i oktober 2015 blev valgt som ny LO-formand, havde hun lagt en plan for LO's fremtid.

En plan, som indebar, at hele LO's ledelse skulle skiftes ud kort efter hendes tiltræden.

- Det var min plan, langt før jeg vidste, om jeg blev valgt.

Det fortæller LO-formanden torsdag i et stort interview i Børsen, hvor hun understreger, at det handlede om at få nogle medarbejdere omkring sig, som 100 procent ville med ad hendes vej.

- Sådan valgte jeg at gøre det. For mig var det vigtigt, at det skete fra start. For mig var det enkle, at jeg var blevet leder i den her organisation, og jeg ville gerne sætte mit eget hold. De her mennesker skulle ikke med på den rejse. Og så er den faktisk ikke meget længere, siger Lizette Risgaard blandt andet i interviewet.

At tage ansvaret på sig

Det vakte opsigt i fagbevægelsen og trak store overskrifter i medierne, da Lizette Risgaard bare tre dage efter sin tiltræden som LO-formand afskedigede fire af de øverste chefer i LO-huset.

Lizette Risgaard afviser over for Børsen, at det var et kynisk træk at skille sig af med den tidligere ledelse.

- En leder, uanset om det er en topleder det ene eller andet sted, skal gøre det, de mener er nødvendigt. Og så handler det ikke om kynisme, men om at være professionel og tage ansvaret på sig, siger hun

Et ordentligt menneske

I interviewet med Børsen fortæller Lizette Risgaard, at hun selv synes, hun håndterede fyringerne på en ordentlig måde. Og at hun helt overordnet har behandlet folk pænt undervejs i den karriere, der har bragt hende helt til tops i LO-fagbevægelsen.

- Jeg mener faktisk, at jeg har været et ordentligt menneske hele vejen igennem. Det betyder utrolig meget for mig. Det betyder utrolig meget, at jeg kan sige, at der ikke er nogen, der har lidt overlast af, at jeg er gået videre, siger Lizette Risgaard, som også har oplevet skyggesiderne ved politiske magtkampe.

- Nogen kommer videre ved at træde på andre. Det har for mig været vigtigt, at jeg kan møde alle og stadig sige, at der ikke er nogen, der er kommet til skade, eller som jeg ikke har opført mig ordentligt over for. Jeg har set, at der er andre, der kan have svært ved at gøre det på samme måde, siger hun til Børsen.

Lizette Risgaard var næstformand i LO i otte år, før hun i oktober 2015 afløste Harald Børsting på formandsposten.