Landsholdsstjerne støtter Elbæk: Mindre arbejde kommer alle til gode
I december 2016 kunne Avisen.dk fortælle, at fodboldspillere, der til dagligt spiller i FC København, ad to omgange har støttet Uffe Elbæks politiske projekt med i alt 20.000 kroner. Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Fodboldspilleren William Kvist blander sig endnu en gang i dansk politik med opbakning til Alternativets politik.

Med mere end 70 landskampe i benene ved fodboldspiller William Kvist, at man skal arbejde hårdt i lige præcis de 90 minutter, en fodboldkamp varer. Og det gælder samtlige 90 minutter. Man skal “highperforme”, som han kalder det.

Og den tilgang bør vi danskere være bedre til at tage med ind i arbejdslivet, mener den 32-årige fodboldspiller.

I et interview i Berlingske forklarer han, at han mener, vi bør arbejde mindre - men bedre.

- Jeg mener for eksempel, at vi alle skal være bedre highperformere. Altså sådan, at når vi er på arbejde, så er vi på arbejde med hud og hår i seks timer for eksempel, siger William Kvist.

Det vil gavne både medarbejdere og arbejdsgivere, mener han.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

- Jeg synes, det er enormt spændende at læse om projekter i Sverige, hvor medarbejdere arbejder i seks timer, og man kan se at både arbejdsglæden og produktiviteten ryger op.

- At arbejde mindre, tror jeg, vil give os mere overskud og tid til vores familier, venner og fritidsaktiviteter. Mere overskud, tror jeg, vil gøre, at folk vil kunne give mere til sig selv hinanden og samfundet, siger William Kvist til Berlingske.

En 30 timers arbejdsuge - eller seks timer om dagen - er netop en af Alternativets mærkesager, og det er faktisk ikke nyt, at William Kvist støtter Uffe Elbæk og co.

I december 2016 kunne Avisen.dk fortælle, at fodboldspillere, der til dagligt spiller i FC København, ad to omgange har støttet Uffe Elbæks politiske projekt med i alt 20.000 kroner.

Pengene blev blandt andet brugt til at sikre Alternativets valgsucces.