AU PAIR - ER DET FAIR? Læs Søren Pinds brev til Udlændingeservice
Dokumentation: Læs udviklingsministerens brev, der afslører, at han er i tvivl om au pair-reglerne.

Udviklingsminister Søren Pind (V) ved ikke, om hans filippinske au pair-pige arbejder efter reglerne. Læs artiklen her.

Derfor sendte han onsdag dette brev med spørgsmål til Udlændingeservice:

____________________________________________________________

Udlændingeservice

Ryesgade 53

2100 København Ø

7. juli 2010

Vedr. afklaring omkring eksisterende au pair ordning

Efter jeg er blevet kontaktet af en journalist, der rejser tvivl om min nuværende au pair ordning, vil jeg anmode udlændingeservice om muligheden for en bekræftelse på, at vores ordning fungerer i overensstemmelse med reglerne

Situationen er som følger:

Vi befinder os i en skilsmissesituation, hvor vi er flyttet fra hinanden, men endnu ikke endeligt skilt. Vi bor fortsat tæt på hinanden (ca. 3, 5 km) og vores to drenge skiftes til at bo en uge hos hver af os.

Indtil februar i år boede drengede fast på vores oprindelige bopæl – og det samme gjorde vores au pair, mens vi som forældre flyttede rundt hver anden uge.

Efter februar aftalte vi den nye ordning, hvor vi nu har faste bopæle, og jeg overtog det oprindelige hus, mens lejligheden i byen overgik til min kone. Drengene flyttede derefter mellem de to bopæle.

I forbindelse med vores brud, søgte vi rådgivning telefonisk hos udlængeservice, for at afklare hvordan vi skulle stille os i forhold til vores au pair. Vi forstod, at det trods skilsmissen var muligt at dele en au pair ordning, så længe begge parter opfylder kriterierne. Vi forstod også, at det var muligt, at den ene fortsatte au pair ordningen, så længe au pairen holder fri, når børnene ikke er der. Kan i bekræfte at dette er korrekt?

Vi har mulighed for at gøre begge dele. Vores au pair vil gerne følge børnene og hjælpe til begge steder, men hun ønsker i sin fritid hovedsagligt at opholde sig, herunder at overnatte, på sin oprindelige bopæl i huset. Her har hun mest plads, privatliv og nærhed til veninder. Ligeledes er det her hun opbevarer sine personlige ejendele, hvorfor det er generende for hende, at skulle tvinges til at overnatte andre steder på bestemte dage.

Skal vi for at opfylde kravene i deleordningen tvinge hende til at bo lige meget hvert sted? Skal vi tvinge hende til at overnatte bestemte steder, eller må vi lade hende bestemme selv?


Af hensyn til medieinteressen vil vi meget gerne bedre om et hurtigt svar.

Med venlig hilsen

Søren Pind

____________________________________________________

Se Søren Pinds brev til Udlændingeservice i pdf-format