Kun ni procent lever udelukkende af SU
65 procent svarede nej, da Nordea spurgte, om de kunne leve af deres SU. Langt de fleste må finde flere penge.

Selvom SU'en dukker op hver måned, har 64 procent af de studerende på videregående uddannelser alligevel et job ved siden af.

Det viser en ny undersøgelse fra Nordea. Undersøgelsen viser også, at kun hver fjerde mener, de kan klare sig på deres SU - og at kun ni procent rent faktisk gør det.

- Snakken om de forkælede studerende er en myte, fortæller Ann Lehman Erichsen, der er forbruger- og privatøkonom i Nordea.

Nordeas tal viser, at 43 procent af de adspurgte trækker på deres opsparing, 35 procent tager lån og 28 procent stadig for hjælp fra deres forældre for at klare sig igennem studiet.

Og hvor 65 procent af de 19 til 29-årige svarer, at de ikke kan nøjes med SU, bliver det kun sværere med alderen. For de 25 til 29-årige, er det nemlig 80 procent, som siger, at deres SU ikke slår til.

- I den alder kommer nogle i forhold, begynder at tænke på børn eller bolig og flytter ud af kollegierne, og det er alt sammen noget, der kræver højere indtægter, siger Ann Lehman Erichsen til Ritzau.

Hos Danske Studerendes Fællesråd (DSF) frygter formand, Torben Holm, at de ældre studerende slår sig til tåls med et lavere uddannelsesniveau.

- Når SU'en ikke rækker, kan det betyde, at de studerende får mindre tid til studiet eller stopper uddannelsen efter deres bachelor, selvom drømmen var en kandidat, siger han.

Især den høje arbejdsløshed kan ifølge Torben Holm være skyld i, at de ældre studerende må tage lån.

- Der er jo heller ikke mange studiejob at få, og så må man låne sig igennem uddannelsen, siger han.

Ann Lehman Erichsen mener, at det er et klart tegn på, at de studerende skal igennem, mens de endnu er så unge, at deres livsvilkår bedre kan tilpasses SU'en.

- Det er en god idé at komme i gang så hurtigt som muligt, så uddannelsen er i hus, mens man er ung, siger hun til Ritzau.

En udeboende studerende på en videregående uddannelse får 5662 kroner om måneden i SU.

/ritzau/