Kræftramt Ole Thestrup rørt til tårer: Hyldet med klapsalver

Ole Thestrup har fået sin sidste kemobehandling og får senere på ugen at vide, hvordan det ser ud med lungekræften.
Kræftramte Ole Thestrup kunne ikke tårerne tilbage, da han søndag blev hyldet på Folketeatret i København.
Kræftramte Ole Thestrup kunne ikke tårerne tilbage, da han søndag blev hyldet på Folketeatret i København. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Da Ole Thestrup for første gang i næsten seks måneder søndag gik ind på en scene, var det til et stående bifald fra en fyldt sal i Folketeatret i København.

Ole Thestrup fortalte i maj, at han havde fået konstateret lungekræft, og søndag blev han hædret med Lauritzen Prisen 2017 - den største pris, der kan gives til en dansk skuespiller.

Rørt til tårer takkede Ole Thestrup ikke kun for klapsalverne, men også "dæmonerne" der for 20 år siden hjalp ham ud af alkoholens faste tag. Specielt hustruen Hanne fik en tak, skriver BT:

- Hvis hun ikke havde været ved min side, havde jeg ikke stået her i dag, sagde Ole Thestrup.

Den 69-årige skuespiller måtte skjule tårerne, da han skulle takke for prisen, som ud over 250.000 kroner også indeholder 50.000 kroner, der skal gives som støtte til en social mærkesag efter eget valg.

Han havde endda overskud til at lave sjov med prisen og sin kræftsygdom:

- Der er måske nogle, der vil sige, at den stakkels mand er ved at dø af kræft. Så nu skal han have en lille trøst. Men sådan tænker jeg nu ikke, sagde han med et grin til BT efter prisoverrækkelsen.

Han fortalte desuden, at han så sent som torsdag havde fået sin sidste og 18. kemobehandling. Da han blev scannet første gang, var hans højre lunge fyldt med metastaser.

Han kan mærke, at hans vejrtrækning bliver bedre og bedre uge for uge, og på fredag får han at vide, hvordan det ser ud med sygdommen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.