Kommune afskaffer ansattes pauser
Lolland Kommune skal finde 100 millioner kroner. De 8,3 millioner kroner kan findes ved at stryge pauser og brug af sociale medier.
Lolland Kommune leder efter besparelser på 100 millioner kroner og har pauser og brugen af sociale medier i kikkerten.
Lolland Kommune leder efter besparelser på 100 millioner kroner og har pauser og brugen af sociale medier i kikkerten. Foto: Scanpix/arkiv

Det er pest eller kolera. Det siger en repræsentant for de ansatte i Lolland Kommune.

Kommunen har varslet besparelser på 100 millioner kroner og for at undgå fyringer, kan en del af løsningen være nul pauser og nul Facebook.

Det skriver Folketidende.dk.

Forhandlinger mellem kommune og medarbejdere indebærer, at alle 3.500 ansatte får strøget rygepauser og brugen af sociale medier i arbejdstiden.

Derudover får 270 kontoransatte strøget deres formiddagspause på 10 minutter.

Indskrænkelse af personalegoder

Besparelsen er ikke endeligt godkendt, men de ansattes forhandlingsgruppe har ikke tænkt sig at stå i vejen for denne besparelse.

De berørte medarbejdere føler, at det er en indskrænkelse af deres personalegoder, siger Anne-Marie Knudsen fra forhandlingsgruppen.

- Dem, det går ud over, synes selvfølgelig ikke, det er godt. Hvem vil synes det, siger hun til avisen og forklarer, at der ikke skæres ind til benet, men at der nu skæres i benet, så det drejer sig om, at finde de besparelser der gør mindst ondt.

Spar eller indhent det forsømte

Ifølge Folketidende.dk forventer kommunen at kunne finde 8,3 millioner kroner ved at stryge ryge- og kaffepauser og få styr på medarbejdernes forbrug af sociale medier.

- Sådanne aktiviteter er ikke en del af arbejdstiden, og har man brug for, at det gøres, mens man er på arbejde, forventer vi, at man indhenter det forsømte, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), til Folketidende.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.