Administration 

Klamt hotelværelse: Måtte sove på liggestole

Nyheder
De to veninder og et billede fra værelset
Veninderne Maria Louise Bjerregaard Rasmussen og Kathrine Jensen valgte at sove i liggestole på altanen efter ulækkert fund på hotelværelse. (Foto: Privatfoto)

To veninder er utilfredse med den måde, deres rejseselskab har håndteret en klage over et beskidt hotelværelse.

- Vi har givet 14.000 kroner, og så ender vi med at sove på liggestole ude på altanen. Det er bare ikke okay. Hvor var hjælpen fra rejseselskabet?

Veninderne Maria Louise Bjerregaard Rasmussen fra Allingåbro og Kathrine Jensen fra Auning sidder på et hotelværelse på Gran Canaria.

De ømmer sig efter nattens forsøg på at sove under åben himmel i det kanariske øhav, mens de på skift fortæller om, hvor utilfredse de indtil videre er med den oplevelse, de har haft på stedet.

De ankom til Puerto Rico i torsdags. For første gang i flere år skulle de afsted sammen i en uge. Bare de to uden mænd og børn.

De havde for nylig læst en nyhed om, hvordan mange hoteller for tiden døjer med væggelus, så det lå i baghovedet på dem, da de efter tjek-ind gik op på værelse 103.

- Derfor kiggede vi med det samme efter, hvordan vores værelse så ud, og hurtigt så vi de første insekter på et sted mellem 0,5 og 1,0 centimeter. De var i alle hjørner, på spisebordet og ved køleskabet, siger Maria Louise Bjerregaard Rasmussen til TV2 Østjylland.

Et kig på sengene gjorde dem ikke mere begejstrede for værelsets standard.

Bunden af en seng med nogle pletter
Her er pletterne på sengen. Privatfoto
 

- Der var noget brunligt på madrassen. Enten var det indtørret blod, eller også var det ekskrementer fra små kryb og kravl. Uanset hvad, synes jeg, det er ulækkert og under al kritik, at man indlogerer sine gæster på sådan et beskidt hotelværelse. Jeg havde slet ikke lyst til at pakke min kuffert ud, siger Maria Louise Bjerregaard Rasmussen.

Maria Louise og Kathrine tog billeder og videoer af insekterne, som de mistænkte kunne være væggelus. Det, mener hotellet, er ikke tilfældet. Det er heller ikke bekræftet.

- Uanset hvad bør de ikke være dér, hvor vi skal opholde os. Det er simpelthen for ulækkert. Jeg vil ikke sove sammen med insekter eller ligge og dreje mig i andre folks skidt og lort.

- Nu rejser I jo trods alt ned til et andet og varmere klima. Er det ikke forventeligt, at de så også har nogle andre og større insekter end herhjemme?

- Det kan man godt sige. Men det ændrer ikke på, at der generelt var beskidt, og så synes vi, rejseselskabets håndtering er virkelig dårlig. Det er ikke os, der er hysteriske. Det er deres service, der halter, siger Kathrine Jensen til TV2 Østjylland.

To liggestole med sengetøj
I disse liggestole tilbragte veninderne den første nat på deres hotel. Privatfoto

Maria Louise Bjerregaard Rasmussen og Kathrine Jensen henvendte sig i receptionen, hvor de fik at vide, at de kunne skifte til et andet værelse, som nogle gæster netop havde forladt.

I så fald skulle de bo på et ikke-rengjort værelse. Det takkede de nej til.

- Vi kontaktede TUI, som vi rejser med, og vi snakkede med omkring 15 forskellige personer eller måske 20. Først fire timer senere svarer de os, at vi er velkomne til at finde et andet hotel i byen, men det bliver for egen regning. Vi havde været undervejs siden klokken fire om morgenen, og nu var den 21.30, så vi orkede ikke mere. Derfor gik vi op på værelset, rykkede liggestolene ud på altanen og tilbragte natten i dem, siger Maria Louise Bjerregaard Rasmussen.

Fredag morgen vågnede de til en sms fra en TUI-medarbejder, der spurgte, hvordan de havde det.

- Vi svarede, at vi havde sovet udenfor, og vi fik så at vide, at vi kunne sende dem navnene på tre hoteller, vi gerne ville rykke over på i stedet. Sagen er bare den, at vi har betalt for all inclusive på et trestjernet plus-hotel med en god placering, og de andre i byen er to-stjernede og af en helt anden standard, siger Kathrine Jensen.

Det skulle de lige tænke over.

Skrev på facebook

Veninderne valgte i mellemtiden at skrive et offentligt opslag på TUI's Facebook-side, hvor de advarer andre om at købe en rejse hos selskabet. De kritiserer blandt andet TUI for ikke at tage ansvar.

- Vi havde brug for at komme ud med nogle frustrationer. De siger, de står til rådighed 24-7, men vi oplever et selskab, der bad os selv løse problemet sammen med hotelpersonalet, der ikke var nemme at snakke med, siger Maria Louise Bjerregaard Rasmussen.

Klokken 10.30 ankom en engelsktalende guide fra TUI, som gik direkte op på værelse 103. Hun var sammen med en rengøringsassistent, der straks begyndte at fjerne insekter.

- De siger, at det brune på madrassen lige så godt kan være kakao, og vi oplever faktisk, at de skælder os ud og antyder, at vi lyver. Hvor er de dyr henne, spørger guiden, og vi vender madrassen, så hun kan se dem, forklarer Kathrine Jensen.

Guiden og rengøringsassistenten forlod værelset. Ifølge receptionen har der siden været en skadedyrsbekæmper forbi, men ham har Maria og Kathrine imidlertid ikke set.

- Pludselig kommer hende guiden tilbage, og hun siger, at tilbuddet om at rykke os til et andet hotel under alle omstændigheder nu er trukket tilbage, fordi vi har kritiseret selskabet på Facebook, mens de prøvede at løse vores problem. Vi får tilbudt at rykke til et andet værelse på hotellet, men vi vælger at blive på 103, fordi de andre værelser efter vores mening ikke er bedre, siger Maria Louise Bjerregaard Rasmussen.

Har fået kompensation

De har siden fået lovning på en kompensation på 2500 kroner fra TUI, hvilket TUI's kommunikationschef, Mikkel Hansen, bekræfter over for TV2 Østjylland.

- Er det så ikke fint?

- Det er okay, men det handler ikke om penge. Det handler som sagt om, at vi er utilfredse med TUI's håndtering af sagen, hvor vi ikke følte, at de var der for os. Man bør ikke stå alene med et problem som det her, når man rejser med et professionelt selskab. At vi så samtidig oplever at blive skældt ud af en guide, gør ikke ligefrem stemningen bedre, siger Kathrine Jensen.

Nu glæder de sig til forhåbentlig at kunne nyde resten af deres uge på Gran Canaria, hvor der er sol og cirka 24 grader.

TUI's kommunikationschef, Mikkel Hansen, skriver til TV2 Østjylland, at TUI beklager, at kunderne har haft en følelse af at være ladt alene, og at TUI ikke ville hjælpe.

- Det er ikke normal procedure. Man kan komme i kontakt med vores guider 24/7 via vores app, så der burde altid være hjælp at hente. Jeg ved ikke, hvorfor der er gået fire timer, før de har fået den nødvendige hjælp, svarer Mikkel Hansen.

Han er ikke bekendt med, at kunderne skulle have fået et tilbud om at skifte hotel, hvorefter tilbuddet blev trukket tilbage, fordi de havde skrevet noget på sociale medier.

- Det lyder som en meget underlig påstand. Man skal huske, at der nogle gange er flere udlægninger af samme historie. Der har også været en skadedyrsbekæmper ude og konstatere, at der ikke var væggelus. Det har vi modtaget kontrolcertifikat om, siger Mikkel Hansen.

 

lottokupon
Helt vildt

Årets største Lotto-gevinst:

Her er kuponen købt

Basketspiller på banen
Sport

Dansker afviste NBA-mester

folk samlet om bål
Nyheder

Her er sankthans-vejret

Bilister på bro
Nyheder

Trafikeret bro lukkes

Brændende bål
Nyheder

Før Sankthans:

Beredskaber advarer 

politifolk på vej
Krimi

Motorcyklist kørte galt - og stak af fra politiet

menneske ligger på vej
Nyheder

Slagord mod Netanyahu 

mand
Nyheder

Vi skal ikke tilbage i EU

tre kvinder
Kendte

Det hedder hun

i virkeligheden

to kvinder
Kendte

Kærlighed ved første blik

forsamling af mennesker
Nyheder

Kulturminister får 

travl sportssommer

strandhåndbold
Sport

Håndboldherrer

klar til VM-finale

mand og kvinde
Kendte

Skønne billeder:

Vild med dans-vinder 

skal spille Keld Heick

Nyheder

Sanne Salomonsen:

Må aflyse koncert

lottokupon
Nyheder

Fik drømmeopkaldet 

fra Danske Spil

Krimi

Ramt af letbanen:

Mand død 

folk i gade
Nyheder

Fyrværkeri fra yacht

udløser skovbrand

på græsk ø

par poserer
Kendte

Afslørede i Tivoli:

Rasmus Seebach er

blevet far igen 

folk klipper snor
Kongelige

Kong Frederik indvier

ny metrolinje 

kvinde poserer
Nyheder

Amira: Mit familieliv

er smadret

fodboldspiller træner
Sport

Kun én dansk EM-spiller

trænede lørdag 

motorvejsbro
Nyheder

Bro rives ned:

Motorvej spærres 

rumstation
Helt vildt

Sagsøger Nasa:

Huset ramt af rumskrot

person går med paraply
Nyheder

Her ramte skybruddet

fodboldspillere i aktion
Sport

Sådan går Danmark videre

ved EM

mand på scene
Nyheder

Store roser efter

første aften i Parken

Mette og Bengt Sundstrøm
Nyheder

Lauritz.com-parret

kan ende med

konkurskarantæne

Et fly i luften
Helt vildt

Sex i luften -

par anholdt

Sport

Fratages DM-guld

i enkeltstart

En computer med aktiemarkedet
Nyheder

Dansk fedme-aktie 

på himmelflugt

En masse guldbarrer
Nyheder

Milliardærfamilie

skal i fængsel 

Jakob Olrik
Kendte

Kendt sexolog

prøver igen

Kong Frederik og dronning Mary vinker
Kongelige

Kongeparret må

vente et år

Kristian von Hornslet
Nyheder

Hornslet-tyveriet:

Knalder to tyve mere

Denzel Washington, Frances McDormand og Joel Coen
Kendte

Ejeren måbede:

Hollywood-stjerner

indtog dansk butik

Nærbillede af Jes Dorph Petersen
Krimi

Jes Dorph-sagen:

Advokat anker

til Højesteret

et stativ med tøj og en person
Nyheder

Globalt tøjmærke er
gået konkurs i Danmark

en mand kigger på fotografen
Kendte

Lakridskonge står til
monster stor gevinst

en fabrik ses fra vejen
Nyheder

Kvinde dræbt på jobbet

- paller væltede
ned over hende

en bus holder inde i butiksfacade
Krimi

Busulykke: Heroisk passager styrede bussen ind i mur

en fodgængerovergang
Krimi

Flugtbilist jages
- ramte otteårig dreng

et indgangsparti
Nyheder

Skare-konkurs koster stort millionbeløb for oprydning

et par
Kendte

Martin Miehe-Renard:

- Jeg tænker på
det hver eneste dag

et insekt på hud
Nyheder

Årets første tilfælde

af frygtelig
sygdom er fundet

et stort bål
Nyheder

DMI: Her kan der falde

op til 50 millimeter regn

en person ser på skærme
Nyheder

Regeringen varsler skærpet straf mod bagmænd i økonomisk kriminalitet

en kvinde smiler
Nyheder

Ansatte får
millioner til deling

medicin på et bord
Nyheder

Advarsel: Ozempic-kopier i omløb

nN mand
Kendte

Donald Sutherland er død

en mand vinker
Kongelige

Kong Frederik
deltager i gadefest

politi og beredskab arbejder
Krimi

Voldsom busulykke:
Syv personer er
kommet til skade

en mand
Kendte

Prins Henriks ven og hotelkonge er død

politi arbejder
Krimi

Medie: Slagteriansat har fået halsen skåret over

puff bars
Nyheder

Narko fundet i puff bars

- børn og unge
bliver bevidstløse

Nyheder

Skibsvrag og krukker dukker op efter 3300 år

en hånd holder en masse døde fisk
Nyheder

Massiv fiskedød:
Badning frarådes

mand og kvinde
Kendte

Skal gennem operation

kvinde
Nyheder

Lisbet Dahl sygemeldt:

Må droppe Tivolirevyen

en person
Krimi

Provokunster får
forlænget fængselsstraf

Nyheder

Det var ikke piskesmæld

Sport

Yeah: Vingegaard

er klar til Touren

elg
Nyheder

Først kom ulven: 

Nu kommer elgen

vejbro
Nyheder

Bro spærret i weekenden

mand og kvinde
Kendte

Populær vært: 
Forlader Danmark

politibil
Krimi

Efter knivstik:

Eftersøger ung gaderøver

kvinde spiser is
Nyheder

Nu kommer sommeren: 

Sol og op til 27 grader

bil i sø
Krimi

Delebil kørt i Søerne 

kvinde
Nyheder

Hussalg tilbage på niveau

Rolf Sørensen på den røde løber.
Kendte

Rolf Sørensen:

Skal giftes igen

En arm på en gammel dame
Krimi

Fældet af sin

egen optagelse

af overgrebet

Fastfood mad
Nyheder

Takeaway-maden

har fået vokseværk

Kasper Schmeichel på et pressemøde
Sport

Schmeichel frygter

England

Parret på den røde løber
Kendte

Sygeplejeskolen-stjerne

er blevet gift

En hånd med et glad vand
Nyheder

Vand-krise: Ingen

har tænkt på

plejehjemmene 

Grev Nikolai, prinsesse Marie, prins Joachim og grev Felix i gallatøj.
Kongelige

Grev Nikolai

får ny titel

Forsvarsadvokat Karina Skou på vej til retten
Krimi

Beskylder anklager for

gætteri i Emilie Meng-sag

Johanne Havshøj og Umut Sakarya på den røde løber.
Kendte

Umut og kæresten i

bilulykke under ferie

Holdet bag revyen.
Kendte

Revy i kovending:

Aflyser igen i aften

ambulance
Krimi

25-årig sigtet: Kørte

ind foran ambulance

med udrykning