Jager-fly på vingerne for Landin og Co.
Niklas Landin spillede en markant rolle i søndagens finale, hvor Danmark tævede Serbien 21-19. Foto: Lars Poulsen / POLFOTO
De danske gulddrenge bliver i dag budt velkommen hjem af Forsvaret.

Der vil angiveligt stå masser af folk med flag og hurra-råb, når de danske EM-drenge lander i Kastrup mandag eftermiddag.

Men inden de overhoved får sat en fod på jorden, så bliver de taget imod af to F16-fly fra det danske flyvevåben.

Det skriver tv2.dk.

"Vi benytter den glædelige anledning til at lave en lille øvelse for vores jagerfly. Vi skal os holde os i form, så vi kan assistere civile fly, når de får problemer. Så jeg har givet tilladelse til, at vi møder EM-holdets fly, når de kommer ind i dansk luftrum," siger oberst Karsten Schultz fra Flyvertaktisk Kommando til tv2.dk.

Hvis alt går efter planen, så landet EM-guldholdet kl. 13.20 i Københavns Lufthavn. Og forsvarets forventer, at det bliver en flot tur i luften.

"De kommer jo fra syd, så vi regner med at møde dem i luften over det sydlige Møn. Sigtbarheden i dag er god, så der skulle være udsigt til en smuk tur op mod København," siger obersten.

I 2008 sendte Flyvertaktisk Kommando også fly på vingerne, fordi de danske håndboldherrer vandt EM i Norge. Dengang var der flere politikere, der mente, at det var spild af penge.

Kilde: tv2.dk