Investorer kræver Vestas-formands afgang
Vestas har fået tæsk på Fondsbørsen, og ledelsen får nu verbale tæv af selskabets storaktionærer. Foto: Foto: ORLIN WAGNER / POLFOTO
Storaktionærer kræver, at bestyrelsesformand går af.

En af Danmarks folkeaktier, Vestas, har fået tørre tæsk på Fondsbørsen i den eneste tid. Kursen lå her til morgen lige over 60, og aktien er dermed faldet til en tredjedel af sin værdi på ni måneder.

Det har fået storaktionærerne til at se rødt, og bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen bekræftede i sidste uge, at han der ville ske udskiftninger i bestyrelsen ved generalforsamlingen i marts.

I december mødtes Bent Erik Carlsen, topchef Ditlev Engel og næstformand Torsten Erik Rasmussen med en række storaktionærer, herunder ATP, Industriens Pension, Nordea Investment Management med flere. Til mødet blev der uddelt verbale tæv til Vestas ledelse.

"Vestas ved godt, at vi vil se ændringer i formandsskabet. Der er også en naturlig udløbsdato på formandsskabet, så enten må formanden gå denne gang eller næste gang," siger en anonym storaktionær, der var til stedet på mødet.

Vestas var Danmarks mest handlede aktie i både 2009 og 2010, men blev i 2011 - efter en anden nedtur i 2010 - vippet af pinden af Novo Nordisk.