Storm får Vestas-mølle til at bryde i brand
Vindmøllen, der nu er fuldstændig ødelagt, kostede i omegnen af to millioner pund - eller 17 millioner kroner. Foto: SWNS / POLFOTO
En dansk vindmølle brød pludselig ud i lys lue i stormvejret i Storbritannien.

I Danmark har den storm, der i øjeblikket fejer ind over de danske kyster, foreløbigt ikke givet kæmpemæssige problemer.

Men det gjorde den i udpræget grad, da den i går raserede store dele af Storbritannien.

Stormen, der havde vindstød på helt op til 240 meter i sekundet og bliver beskrevet som den værste britiske storm i 15 år, fik i hvert fald en Vestas-vindmølle til at bryde spontant i brand i en større vindmøllepark i North Ayrshire i Skotland.

Det skriver den britiske avis The Daily Mail.

Vindstødene i området var med 160 kilometer i timen langt over orkanstyrke, og torsdag eftermiddag bukkede en af de 15 Vestas-turbiner i vindfarmen ved byen Ardrossan i North Ayrshire under for de voldsomme naturkræfter.

Adskillige skotske medier, både lokale og nationale, bringer således de dramatiske billeder af den over 100 meter høje vindmølle af mærket 2MW, der er omgivet af flammer.

Foreløbigt vides det ikke, hvad der helt præcist har forårsaget branden i møllen, men af sikkerhedsmæssige årsager blev strømmen til hele området afbrudt øjeblikkeligt.

Kilde: Daily Mail