HK: Frank Jensens sex-undersøgelse overflødig
Frank Jensen har været til en alvorlig samtale på kommunaldirektør Claus Juhls kontor. Nu får Venstre opbakning af en række andre partier til en undersøgelse af chikanen ved en våd julefrokost. Foto: ANITA GRAVERSEN / POLFOTO
Københavns overborgmesters sexchikanesag bør holdes internt i Københavns Kommune, mener HK Hovedstaden.

Et flertal af partierne i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation med Venstre i spidsen har presset på for en ny undersøgelse af den våde julefrokost, hvor Frank Jensen (S) angiveligt har slikket og kysset medarbejdere.

Ifølge Ekstra Bladet var den socialdemokratiske overborgmester godt vissen, da han gentagende gang antastede fire kvindelige ansatte.

HK Kommunal Hovedstaden mener, at en undersøgelse er overflødig. Sagen bliver løst bedre ved at holde den internt og ikke lade oplysninger sive ud til medier og udenforstående.

"Det virker overdrevet, at der bliver lavet en stor undersøgelse. Man burde holde det internt mellem chef og medarbejdere," mener fællestillidsrepræsentant for de ansatte HK'ere på Københavns Rådhus Karla Kirkegaard.

Hun mener, at sagen er alvorlig, hvis den er foregået sådan, som det er beskrevet i medierne. Men selvom det angiveligt er gået ud over en sekretær i Økonomiforvaltningen i kommunen, så har HK ikke modtaget henvendelser.

"Sexchikane er altid en meget alvorlig sag, men det ser ud til, at Københavns Kommune håndterer det internt. Vi har ikke modtaget henvendelser fra medlemmer," siger Karla Kirkegaard.

Djøf meddeler, at de heller ikke har modtaget henvendelser i sexchikanesagen.

Venstre får opbakning til undersøgelsen af De Konservative, De Radikale, Dansk Folkeparti og Enhedslisten. SF har ikke besluttet sig.