Herbergerne er fyldte længe før frosten
Om vinteren kan det være livsfarligt at lægge sig til at sove på en bænk. Derfor slår Københavns socialforvaltning nu alarm. Foto: www.colourbox.com
De københavnske herberger kan slet ikke huse byens mange hjemløse. Længe før vinteren startede, var sengepladserne fuldt bookede.

I oktober lovede den nyudnævnte socialminister Karen Hækkerup (S), at ingen hjemløse skal klare sig igennem vinteren på fortove og riste. Det løfte ser dog ud til at blive svært at holde.

I dag afleverer Københavns Kommunes socialforvaltning en indstilling til politikerne i Socialudvalget. Her beder de om øjeblikkelig hjælp til at huse byens hjemløse.

Det skriver Information.

Selvom vinteren endnu ikke har ramt landet for alvor, er alle herberger fyldte, og det bekymrer Københavns socialborgmester Mikkel Warming (EL).

"Det er helt exceptionelt, at herbergerne er begyndt at være bookede fra sommeren til nu. Det har jeg ikke oplevet i mine seks år som socialborgmester på det her tidspunkt af året. Det er stærkt bekymrende," siger han til avisen.

Socialforvaltningen beder folketingets politikere om at oprette 45 nødboliger, inden vinteren for alvor slår ind.