Helle på visit i Helmand
Det er Helle Thorning-Schmidts (S) tredje besøg i Afghanistan, men hendes første som statsminister. Arkivfoto. Foto: Cedric Joubert / POLFOTO
Statsminister Helle Thorning-Schmidt har i dag besøgt de danske tropper i Helmand-provinsen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har i dag besøgt de danske tropper i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Det oplyser Statsministeriet.

Det er Helle Thorning-Schmidts tredje besøg i Afghanistan, men hendes første som statsminister.

I Afghanistan har hun blandt andet besøgt de danske soldater i Camp Bastion og polititræningscenteret i Lashkar Gah.

"Det er glædeligt at se resultaterne af den meget store indsats, som danske soldater og civile rådgivere gennem mange år har ydet i Afghanistan sammen med det internationale samfund," siger Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse.

Statsministeren erkender, at der fortsat er "mange udfordringer i Afghanistan." Men der er god grund til at rose de danske soldater, siger hun.

"Vi kan alle være stolte over den flotte indsats, som så mange danske kvinder og mænd yder og har ydet. De har ved deres dedikerede måde at løse opgaverne på skabt international anerkendelse og respekt om Danmark og Danmarks evne til at kunne løfte sin del af det internationale ansvar," siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren brugte også sin tur til Afghanistan til at besøge de danske soldater i Price-lejren og patruljebasen Hazrat. Derudover mødtes Helle Thorning-Schmidt med Helmands provinsguvernør, Mangal, og den britiske chef for Task Force Helmand, Patrick Sanders.

Det var ikke på forhånd blevet meldt ud, at statsministeren skulle til Afghanistan.