Handicap-hjælper til politikere: Jeg siger op, hvis I sparer mere
Et par hundrede ansatte og borgere demonstrerede i Frederikshavn før byrådet indledte behandlingen af næste års budget. Foto: Helena Mikkelsen/FOA
Handicap-hjælper forstår ikke, at lokalpolitikerne ikke siger fra, når regeringen vil give skattelettelser, mens velfærden er under pres.

Da nogle hundrede utilfredse borgere og velfærdsansatte fra FOA, SL og 3F forleden demonstrerede foran rådhuset i Frederikshavn mod kommende besparelser var handicap-hjælper Michael Jensen klar i mælet:

- Vores fag er skåret så meget ind til benet allerede. Vi bliver syge og kan ikke følge med. Jeg og flere af mine kollegaer stopper, hvis besparelserne går igennem, sagde Michael Jensen til Fagbladet FOA.

Michael Jensen oplever, at både borgere og kolleger reagerer på tilbagevendende besparelser i psykiatrien og på handicapområdet.

Han arbejder til hverdag som omsorgsmedhjælper indenfor handikapområdet. Til Fagbladet FOA siger han, at borgerne bliver mere udadreagerende, fordi de ansatte er pressede, og at hans kolleger bukker under og bliver langtidssygemeldte med stress. Men også andre velfærdsansatte er presset.

- Det er også børnehaverne og skolerne, sygeplejersker og lægerne, som ikke kan følge med. Det er mange faggrupper, som er presset. Hele velfærden er under kniven, det er meget frustrerende. Det her er en stor sag, siger han.

Kassen tømmes

Nordjyske skriver, at borgmester Birgit S. Hansen (S), til demonstranterne lovede, at man vil lytte til dem og sætte fokus fokus på arbejdsmiljøet. Men hun sagde også, at Frederikshavn Kommune er presset på økonomien, og at byrådsmedlemmerne fastholder kravet om én procents besparelse om året.

- Hvis ikke vi sparer 25 millioner kroner om året, har vi tømt kassen om tre år. Vi har ingen interesse i at puge penge sammen, men vi har heller ingen interesse i at komme under administration.

Den melding undrer Michael Jensen sig over. Han forstår ikke, at lokalpolitikerne ikke råber højere, når der lægges op til skattelettelser for 23 milliarder kroner.

- Samtlige kommuner er ramt af sparekniven, det er ikke kun Frederikshavn. Problemet ligger først og fremmest på Christiansborg, så jeg håber, at vi sammen kan sige til regeringen, at nu er det nok, siger Michael Jensen til Fagbladet FOA.