Hadet filmproducent frygter for sit liv

Amerikansk politi beskytter skaberen af den islamkritiske film, som har ført til voldsomme demonstrationer.
Amatørfilmen 'Innocence of Muslims' gør grin med profeten Muhammed.
Amatørfilmen 'Innocence of Muslims' gør grin med profeten Muhammed. Foto: Screendump

Den 55-årige mand, som angiveligt står bag den meget omtalte islamkritiske film "Innocence of Muslims", er blevet sat under politibeskyttelse i sit hjem i Los Angeles, USA.

Filmproducenten har selv bedt om hjælp fra ordensmagten, efter at vrede demonstranter har angrebet amerikanske ambassader og konsulater flere steder i Mellemøsten og Nordafrika på grund af den kontroversielle amatørfilm.

- Vi modtog et opkald og reagerede. Vi sørger for sikkerheden, og det bliver vi ved med, siger en talsmand for politiet i Los Angeles.

Flere journalister er samlet uden for den 55-åriges bopæl for at få et glimt af den hadede filmproducent, som går under pseudonymet Sam Bacile. Indtil videre har ingen set ham ved huset i Los Angeles-forstaden.

Dele af "Innocence of Muslims" blev tirsdag lagt ud på internettet. I filmen hånes profeten Muhammed og beskrives som doven, kvindeglad og krigerisk. Det har ført til optøjer i flere lande - blandt andre Libyen, Yemen og Egypten.

Natten til onsdag blev den amerikanske ambassadør dræbt i Libyen, da rasende demonstranter angreb USA's konsulat i Benghazi.

Natten efter og i løbet af torsdagen var der også demonstrationer foran USA's ambassade i Egyptens hovedstad, Kairo, hvor muslimer og politistyrker tørnede sammen. Det lykkedes dog ikke demonstranter at komme ind på ambassaden.

Samme dag mistede fire personer livet i Yemen, da USA's ambassade i hovedstaden Sanaa blev stormet af vrede muslimer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.