Håbet lever for Danmark efter drama
Hans Lindberg gjorde det for Danmark. Foto: OLESEN PETER HOVE / POLFOTO
Det lignede det definitive farvel til finaler, men den sublim dansk halvleg og mål i sidste sekund pustede liv i det spinkle danske håb.

De danske håndboldherrer var presset helt ud på kanten af EM-turneringen, men en flot 2. halvleg gav dansk sejr på over Makedonien på 33-32.

Danskerne leverede til tider miserabelt spil i 1. halvleg, hvor man var ved at bliver kørt bag ud af hallen, men slap med at være bagud 16-19 ved pausen.

I løbet af 2. halvleg fik danskerne fat og kom op på siden af Makedonien. Midt i halvlegen lykkedes det også at komme foran.

Det var specielt Mikkel Hansen, Bo Spillerberg, der blev indkaldt i ugens løb, og Hans Lindberg, som viste højt niveau i angrebsspillet, hvor de stod bag hovedparten af de danske mål.

Mod kampens slutning fik makedonerne kontakt igen, men i en vanvittig afslutning afgjorde Lindberg kampen med et mål to sekunder før tid.

Med sejren har Danmark fortsat et teoretisk mulighed for at spille sig videre til semifinalerne. Det kræver dog fortsat, at både Tyskland og Polen dummer sig i deres næste kampe.

Danmark møder Tyskland på mandag, hvor en dansk sejr er påkrævet, hvis EM-semifinalen skal i hus.